Vad är det bästa Psoriasis kost?

April 4

Psoriasis kan vara en mycket besvärlig, och med smärtsamt, hudsjukdom. För att bekämpa sjukdomen och dess symptom, många människor väljer att prenumerera på en psoriasis diet. En sådan psoriasis behandling generellt fokuserat kring en glutenfri kost rik på grönsaker, frukt och proteiner.

Diet modifiering för att behandla psoriasis har glutenfri ätande vid dess centrum. Undvika gluten har visat sig vara effektiva vid behandling av anti glidadin skick, celiaki, som producerar antikroppar som svar på gluten, liksom dess symptom, såsom dermatitis herpetiformis, eller hud finnar. De pustler i dessa finnar är mycket lika psoriasis.

På grund av denna framgång, liksom förekomsten av anti-glidian antikroppar som finns i många människor med psoriasis kan en glutenfri livsstil att förhindra psoriasis symptom uppstår. Vissa studier tyder på att psoriasisförhållanden åtminstone kan förbättras med denna typ av kost. En variant av psoriasis, sk palmo-plantar pustulos, har också visat tecken på förbättring vid behandling med dieten.

Andra psoriasis kost förändringar har inte visat sig vara så framgångsrik. Vissa människor har försökt fiskolja för att bekämpa sjukdomen, som ännu inte ge några kända fördelar. Liksom de flesta andra villkor, har en allmän hälsa kost fylld med färska grönsaker och frukter, olivolja, hälsosam fettsnål protein och fiber rekommenderats att behandla psoriasis också. Även denna diet anses fördelaktigt och hälsosam för de flesta människor, har det visat endast små fördelar, om någon, i termer av behandling av psoriasis.

Undvika vissa livsmedel är ett annat psoriasis kost behandling för sjukdomen huden. Rött kött, raffinerade kolhydrater, och förädlade livsmedel är ofta minskas eller helt undvikas vid behandling av psoriasis med diet. Som med de flesta andra kostförändringar, medan denna praxis ger många hälsofördelar, det har inte bevisats att specifikt behandla psoriasis.

Resonemanget bakom psoriasis kost anses vara i stort sett förnuftigt. Många läkare ordinera ofta kost och livsstilsförändringar för att behandla en mängd villkor, från övervikt till cancer. Framgången för att äta en speciell diet för att behandla psoriasis har dock ännu inte vetenskapligt underbyggd. Eftersom orsaken till psoriasis är inte helt känd, har en helt framgångsrik behandling visat sig vara svårfångade.

Friska alternativ för att hantera psoriasis är inte begränsade till en särskild psoriasis kost. Undvika rökning, begränsa alkohol, och bibehålla en hälsosam vikt kan bidra till att göra sådana kroniska tillstånd mer uthärdlig. Dricka mycket vatten kan också hjälpa, vilket kan minska stressen i ens liv. Vissa patienter kan uppleva att de har vissa psoriasis utlösande livsmedel, såsom sura livsmedel och läsk. Genom att undvika dessa en patient kan ofta bättre hantera sin sjukdom.

  • Kosten för någon med celiaki kan vara användbart för någon med psoriasis.
  • Vissa patienter kan finna sin psoriasis utlöses av vissa livsmedel eller drycker.
  • Psoriasis i hårbotten kan producera fula flingor.
  • I allmänhet är psoriasis dieter glutenfri och rik på grönsaker och magert protein.
  • Psoriasis är en obekväm och smärtsam sjukdom.