Hur kan jag fixa en läckande Drain?

July 16

Det finns några VVS reparationer som är svåra nog för att kräva ett telefonsamtal till en professionell. Lyckligtvis reparera en läckande avlopp är inte en av dem. En läckande badrum avlopp kan fixeras på bara några minuter, utan att betala för ofta dyra professionella VVS reparationer.

Pop-up badrum handfat avlopp kan lossna så småningom. När en vattentät tätning blir mindre effektiv, kan vattnet rinna ner i avloppet, vilket gör det omöjligt att fylla diskhon när du vill. För att fixa den här typen av läckande avlopp, sätta sig på huk under ditt badrum handfat och greppa den stora låsmuttern med en tång. Detta är muttern som ansvarar för att fästa den horisontella svängstången till din stuprör. Dra det, är noga när du gör så för att undvika stripp eller repa metallen.

Denna reparation bör ta bara ett par minuter att utföra, så att du fri från din läckande avlopp. Om detta inte fungerar, dock kan du behöva dra åt muttern bara lite mer. Tänk på att du av misstag kan dra åt den för mycket. Om detta händer, lossa den bara lite. Kör lite vatten för att testa pluggen och se om din läckande avlopp har åtgärdats.

Din dusch avlopp kan bli otät, och vatten kan slå runt kanten på din avlopp, så småningom droppade på taket under den. Reparera en dusch avlopp kan vara lite svårare än att fastställa en läckande avlopp i ett badrum handfat, men det är fortfarande ett jobb som kan göras på en gör-det-själv-basis. För att reparera din läckande dusch avloppet, kommer du förmodligen behöva skära en panel i nedre taket. Om ditt hem är en hyra, kan det vara bäst att ringa din hyresvärd för denna reparation i stället, eller åtminstone få hans godkännande innan du börjar.

Lägg en trasa på golvet nedanför där du planerar att arbeta, och skydda dina ögon med skyddsglasögon. Sedan, skuren i taket under din dusch avlopp. En Gips såg kan göra det här jobbet. Panelen ska vara (45,72 cm) kvadrat ca 1,5 meter. Därefter måste du ta bort låsmuttern med tång; avlägsna packningen också.

Med muttern och packningen bort, gå tillbaka till badrummet och lossa och ta bort tätmuttern från läckande avlopp. Ta sedan bort dräneringskragen, följa upp genom att städa hela kragen. Använd en spackel för detta steg, och rengör resten av dusch avloppet också.

Nu tar en liten mängd rörmokare kitt, mindre än en tum (2,54 cm) och lägg den runt basen av dränerings kragen, trycka dränerings kragen på plats med en fast hand. Några av spacklet kommer att pressa ut. Detta är helt normalt och vad du vill ska hända. Nästa, dra åt låsmuttern gång, och sedan rensa överflödigt kitt från området, sätta tätmuttern på plats igen. Uppföljning med hjälp silikon täta att hålla tätmuttern på plats.

Testa dina tidigare läckande avlopp genom att ha någon slår en liten ström av kallt vatten på när du står nedanför och leta efter läckor. Se till att endast kallt vatten används för att undvika brännskador, utifall ditt avlopp reparation var inte lyckat. Om allt ser bra ut, du sedan behöver reparera gips. Om du fortfarande har en läcka, kan du behöva anlita en rörmokare för att få hjälp.