Vad är en Crab Gryta?

May 3

"Krabba gryta" är något samlingsnamn för en mängd olika krabba rätter som bakas i ugnen. Mest införliva krabbkött tillsammans med både våta och torra ingredienser, som alla hälls i en gryta. Någon typ av krabba kött kan användas, inklusive fisk baserad imitation krabba. Under gräddningen förlorar krabba gryta dess soupy formen och blir en gyllene bakade fast ämne som lätt kan skivas i enskilda portioner. Krabba grytor är populära sätt att tjäna massorna, och även göra samt en maträtt att passera vid sit-down sammankomster.

Det finns många olika sätt att göra krabba gryta, och endast lösa parametrarna avser ugnsform och metod. Alla grytor, krabba ingår, härleda sitt namn från det som är känt som en gryta. Denna typ av maträtt är franska ursprung, och är typiskt rektangulär med djupa sidor. Det är oftast gjord av keramik, porslin eller glas, och kan täckas eller inte. Gryträtter som inte kommer med ett lock behöver ofta tented med folie under gräddningen för att främja jämn värmefördelning.

En gryta är inte en gryta, såvida den bakas i ugnen. Olika recept kräver olika värmeinställningar och timing, men bakning är ett centralt krav. Vissa mer moderna och minimalistiska gryta recept anspråk på att vara mikrovågsugn-ready, men detta är varken konventionell eller rekommenderas, särskilt för stora rätter som innehåller kött eller fisk och skaldjur som krabba. Den stadiga, jämn värme av en ugn är det enda sättet att säkert och jämnt laga denna typ av maträtt.

Krabba gryta var troligen först skapades i havet samhällen med rika krabba skördar. Bakning köttet i en gryta ger en intressant twist på en lätt-tillgängligt häftklammer. Det finns många olika sorter av krabba, var och en med sin egen distinkta smak och konsistens. Den moderna gränslösa krabbkött innebär ännu långt in i landet att iterationer av denna maträtt kan försökt nästan var som helst. Ibland bara fryst eller konserverad krabba är tillgänglig, men detta kommer att fungera.

Varje del av krabba kan i allmänhet användas i bakning grytor. Hemlagad gryta med färska-fångade krabbor innehåller vanligtvis allt men skalet. Köpt krabba kommer ofta mer splittrad. Claw kött, ben, Backfin och klump kött är vanliga beteckningar. Allt kommer att fungera, även om det är vanligt att använda kött från men en art eller mängd krabba i grytan.

Grytor kräver vanligtvis en kombination av våta och torra ingredienser för att hålla sig under gräddningen. Ströbröd, mjöl och kryddor är vanliga torra ingredienser. Ostar, mjölk, majonnäs och dressingar ofta balansera ut dessa.

Cooks också generellt lägga till andra väsentliga ingredienser som grönsaker och pasta nudlar. Alla blandas samman i gryta, och är ofta toppad med extra brödsmulor eller ost. Som skålen bakar, ingredienserna bildar ett fast ämne med brynt skorpa som gör och attraktiv, och oftast mycket välsmakande, förrätt.

Krabba gryta är nästan alltid fungerat som en varm maträtt. De flesta recept rekommenderar att måltiden ges några ögonblick att vila efter att ha kommit ut ur ugnen, men annars bör det serveras omedelbart. Vissa preparat tenderar att förbättras med tiden, dock. Dessa är ofta gjort en dag i förväg, sparas som en täckt skål i kylskåpet, sedan uppvärmt före servering. Återuppvärmning i ugnen är oftast det mest effektiva sättet att gå, även om enskilda delar ibland kan värmas över spisen eller i mikrovågsugn, liksom.

  • Majonnäs, som kan användas för att göra krabba gryta.
  • Vilken som helst typ av krabba kött kan användas i krabba gryta.
  • Real eller imitation krabbkött kan användas i en krabba gryta.