Vad är en ansikts Frame?

April 6

Ett ansikte ram är de träbitar som beskriver den yttre front omkretsen av ett skåp. Det används för både utseende och funktion. Ett ansikte ram tillåter hårdvara för att monteras med lätthet, samt lägga till några stabilitet till den totala skåpet. Det kan också dekorera skåpet och ge den en mer färdigt utseende. Ansiktsram skåp är mer traditionellt utseende.

Möbelsnickare har använt ansiktsramar i hundratals år. De vertikala bitar, som kallas stättor, anslut med horisontella bitar, så kallade skenor, oftast med hjälp av en tappförband. Den instick är ett hål skärs i stättan och tappen är en peg skuren i skenan. De två ger en säker fog som är ren i utseende. Medan tappförband är traditionella, kan stumfogar eller pocket-håls snickerier också användas.

Skåp som inkluderar ett ansikte ram tar mycket av sin design från möbler. De är oftast mer dekorativa och traditionella utseende. Processen med att bygga ett ansikte ram skåp är mer tidskrävande och kräver mer ved än att bygga ett skåp utan.

En router kan skära dekorativa profiler, såsom beading, i sidostyckena, som kan ge en mer utsmyckade utseende. De skåpstommar är i allmänhet gjorda av någon form av plywood. Plywood görs genom att skikta tunna fasader av trä tillsammans och har en grov slut säd. Ett ansikte ramen täcker ändarna av plywood ger skåpet ett mer färdiga hårda utseende.

De vertikala stättor i ansiktet ramen ger oftast gott om utrymme för enkel installation av många stilar av gångjärn. Vissa av dessa gångjärn lägga till den totala dekorativt utseende av skåpet. Inte alla gångjärn kommer att arbeta på båda ansikte ram skåp och ramlösa skåp.

Beroende på materialet, kan bänkskivor vilar på bänkskåpen vara tung. Ansiktet ram på ett skåp, medan inte avgörande, lägger till en liten lager av strukturell integritet. Face ramar är i allmänhet ca 3/4 tum (1,9 cm) i tjocklek.

Det finns också skåp gjorts utan denna typ av konstruktion. Ramlösa skåp kallas ofta europeisk eller Euro stil. Denna stil ger skåpen ett modernare utseende. Gångjärnen på denna stil av skåp är oftast dolda och till lite dekorativa värde. I denna design, är plywood slut korn som omfattas av limning tunna remsor av ett lövträd faner till kanten, som vanligtvis är mycket tunn och kan vara känsliga för skador.

  • Ibland dekorativa gångjärn används för att komplettera ansiktsramar.