Vad är t9?

April 2

T9 är en teknik byggd för att hjälpa hjälpa människor att skriva på mobiltelefoner. Den använder set ordlistor för att försöka förutsäga vilka ord folk försöker skriva, ger dem möjlighet att enkelt och snabbt gå igenom ord med minimala tangenttryckningar. På grund av tafatthet att skriva på en liten knappsats, var T9 utvecklats för att hjälpa tryck texting teknik, som ger en icke-obetydlig inkomstkälla för mobiltelefon leverantörer.

T9 teknologin utvecklades 1998 av Tegic Communications, och patenterat som US Patent 5.818.437 som en disambigueringssystemet dator. Tegic slutligen förvärvades av Nuance Communications, företaget som producerar Dragon NaturallySpeaking, Paperport, Omni sidan, och PDF Converter i konsument sfären, och ett antal av transkriptions och taligenkänning paket för näringslivet. Tekniken är den mest använda automatisk textteknik, och är licensierat av många stora leverantörer mobiltelefon, däribland Nokia, Sony Ericsson, LG, Sanyo, Samsung och Siemens. De två stora konkurrenter till T9 är Motorolas iTap och RIM: s SureType, som båda gör ungefär samma sak, men på ett annat sätt.

Den grundläggande idén bakom T9 , som står för text på 9 Keys, är att tillåta användare att skriva ut komplexa text med endast nio nycklar en mobiltelefon. Vanligtvis för att skriva en viss bokstav, skulle en användare måste slå på knappen så många gånger som behövdes för att komma till rätt bokstav. Till exempel slående 2 knappen två gånger skulle göra ett B, samtidigt slående det tre gånger skulle göra ett C. Detta innebär att skriva ett ord som sammandrabbning skulle behöva träffa tolv nycklar: de två tre gånger, den 5 nyckeln tre gånger, 2 en gång, de 7 tre gånger, och 4-knappen två gånger. Detta kan naturligtvis få vara ganska tidskrävande och frustrerande när man försöker skriva ut långa meddelanden.

Använda T9 -systemet, dock ordet drabbning kunde skrivas ut slående bara fem nycklar. Som varje tangent är drabbade, kontrollerar T9 teknologin dess ordlista för att se vilka ord skulle kunna göras med de kombinationer av knapptryckningar, och sedan sätter den vanligaste ordet först. Om ordet som kommer upp är inte det önskade ordet, helt enkelt trycka på en Next nyckel av något slag förändrar hela ordet till nästa vanligaste ord. Till exempel, driver tangenterna 5477 kan göra ordet kyss visas, men att trycka på knappen Nästa skulle ändra ordet kyss till ordet läpparna, som använder alla samma nummer, men är en något mindre vanligt ord, och så kommer härnäst i beställa på listan ordet.

En extra funktion i T9 är att den lär sig när du använder den. Så, till exempel, kommer ofta använda fraser eller ord börja auto kompletteras med telefonen som du skriver dem, hjälpa till att snabba upp saker som vanliga webbadresser eller namn. På samma sätt kan ord läggas till T9 lexikon, se till att nästa typ du skriva in namnet på din hemstad kommer det att automatiskt komplettera det åt dig.

  • En person som använder T9 teknologi.