Hur väljer jag det bästa Blommande Krukväxter?

March 5

Välja de bästa blommande krukväxter, oavsett om ett hus, lägenhet, kontor eller annan inställning, beror på många faktorer som är unika för varje situation. Bland de viktigare är ljus, rymd, inredning och personlig smak. Till skillnad från en nyklippt blomsterarrangemang som kan placeras var som helst, krukväxter kräver en miljö där de kommer att kunna blomstra och växa. Detta gör de särskilda kraven växten i främsta, eftersom det spelar ingen roll hur bra det passar i det hörnet utrymme eller kompletterar designen av rummet om det snart vissnar och dör.

Många människor tar stor glädje i att välja de blommande krukväxter för deras hem eller kontor. De kan göra en hobby att odla eller samla orkidéer eller Saintpaulia. De julstjärnor som pryder sina hem under vintern semester verkar aldrig dö och kan hamna planteras någonstans i deras trädgård. Inte alla har en grön tumme eller den nödvändiga tid eller lust att ägna åt växtvård. Ett alternativ att överväga för dessa människor är att kontakta ett trädgårdstjänster företag som specialiserar sig på att tillhandahålla rådgivning och underhållstjänster för krukväxter.

Det första steget när man väljer den bästa blommande krukväxter är att bedöma ljuset i rummet där växterna kommer att bli. En ljusmätare är ganska billigt och kommer att ta bort gissningsleken från att bestämma mängden ljus som kommer att finnas tillgängliga. I ett kontor inställning, särskilt, avläsning bör tas med persienner eller gardiner öppna och slutna. Detta kommer att avgöra om de måste lämnas öppen, även på helgerna.

De flesta blommande krukväxter kommer att kräva en hel del ljus. Om det finns en fönsterbräda eller område nära ett fönster på den sida av byggnaden närmast jordens ekvator, då finns det en mängd olika alternativ. Några av dessa inkluderar hibiskus, begonia och gloxinia samt de många tropiska växter som har blivit populära. Den vanligaste av dessa är orkidéer, ananasväxter och de pulserande Hawaiian anthuriums.

Det kommer att finnas många områden där en blommande krukväxt skulle se perfekt men det finns helt enkelt inte tillräckligt med ljus. En konstgjord växa ljus kan installeras, men de flesta människor kommer inte att vilja gå den vägen. Ofta är svaret för de svagt ljus områden den ständigt populära fredslilja, som egentligen inte är en lilja alls. Det är en medlem av Spathiphyllum släkte av blommande växter. Också känt som ett Spath, gör denna växt bra i begränsad ljus och ger en vacker, lilja formade blommor.

  • Petunia är en populär blomma som är relativt lätt att ta hand om.
  • Inomhus krukväxter måste placeras där ljusförhållandena tillåter dem att växa.
  • Den hibiskusväxt är en favorit hos trädgårdsmästare och trädgårdsodlare.