Upprepande rader för en tabell sidfot

February 15

Nancy frågade om det fanns ett sätt i Word för att upprepa rader längst ner i en tabell som sträcker sig över flera sidor, på samma sätt som du kan upprepa rader på toppen av en flersidig tabell. Det korta svaret är att Word inte ger en sådan möjlighet. Om du är villig att experimentera lite, kan du försöka att komma med en lösning som kan göra susen för dig.

Vad du vill göra är att skapa en sektion dokument som innehåller just ditt bord, och sedan använda sidan sidfot att innehålla raderna du vill upprepade från bordet. Följ dessa allmänna steg:

 1. Strax före starten av ditt bord, sätt en kontinuerlig avsnittsbrytning.
 2. Gör samma sak strax efter slutet av tabellen.
 3. Markera de rader du vill upprepade längst ner i tabellen och kopiera dem till Urklipp.
 4. Välj Visa | Sidhuvud och sidfot för att visa sidhuvud och sidfot i dokumentet.
 5. Växla till sidfoten.
 6. Se till att Länka till föregående alternativet är avstängt för sidfoten.
 7. Välj något som redan finns i sidfoten.
 8. Tryck på Ctrl + V för att klistra in de kopierade raderna i sidfoten.
 9. Använd kontrollerna på verktygsfältet Sidhuvud och sidfot för att avancera till nästa avsnitt. (Du bör titta på sidfoten för sektionen efter avsnittet där tabellen är bosatt.)
 10. Stäng av Länk till föregående alternativ för denna sidfot.
 11. Radera tabellrad från sektionens sidfot.
 12. Stäng verktygsfältet Sidhuvud och sidfot (klicka på Stäng).

Du är nu redo att placera sista handen på din lösning. Placera insättningspunkten någonstans i tabellen, sedan använda de olika flikarna i dialogrutan Utskriftsformat för att justera förhållandet mellan din tabell och sidfoten. Du måste spela med inställningarna på både Marginaler och Layout för att positionera raderna i sidfoten, och du vill vara säker på att den Tillämpa på listrutan tillämpar ändringarna endast det aktuella avsnittet ( den en med tabellen i det).

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (415) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Upprepade rader för en tabell sidfot.