Vilka är de olika typerna av karpaltunneln Sträcker?

February 21

Det finns olika Carpal tunnel sträckor som man kan fylla i för att lindra smärta och obehag i samband med karpaltunnelsyndrom. De flesta av dessa sträckor involverar dra eller stretching fingrarna i vissa riktningar för att lindra trycket på handleden. Några involverar även böjning eller sträckning av handleden för att lossa leden och hindra stelhet från inställningen i. Om du gör alla typer av karpaltunneln sträcker sig flera gånger om dagen är viktigt för dem som arbetar vid en dator i flera timmar varje dag.

Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd som orsakar svår och ofta försvagande, smärta på eller runt handlederna. Det är oftast märkt i de som arbetar vid skrivbord jobb eller på annat sätt skriva på en dator flera timmar om dagen. Genom att göra sträckor, kan man bidra till att förebygga de negativa effekterna av karpaltunneln från att ta en vägtull på arbetsprestation och livskvalitet.

De flesta av de olika typerna av Carpal tunnel sträckor innebär stretching fingrarna. Först bör fingrarna dras bakåt långsamt och hålls och räkna till fem. Detta sträcker muskeln på framsidan av handleden. Därefter bör tummen dras mot bröstet och sedan nedåt. Båda drag bör utföras på varje hand.

Andra typer av Carpal tunnel sträckor sträcka långsamt musklerna direkt i handleden. En sådan övning kräver att en monter på ett bord eller plan yta och placera båda händerna stadigt på toppen med fingrarna på varje hand vända mot varandra. Tryck ner så att båda handlederna är sträcks samtidigt utåt. Detta sträcker den främre delen av det gemensamma. Därefter gör en näve med båda händerna och sedan sträcka ner dem mot golvet i fem sekunder.

Slutligen bör varje finger dras långsamt och stadigt under flera sekunder. Om de gör ett högt poppande ljud, itâ € s okej. Detta kommer inte att orsaka ledvärk eller artrit. Genom att göra denna övning, kommer fingrarna att bli mer smidig och kunna skriva under längre tidsperioder.

Om du någon gång framknä tunnel symptom förvärras eller handleden är svårt att flytta, bör en läkare omedelbart anmälas. I vissa sällsynta fall kan karpaltunnelsyndrom resultera i kirurgi eller receptbelagda smärtstillande medel för att lindra smärta. Handleder kan behöva bandagerad och skriva kan vara begränsad tills handleden har läkt.

  • Personer med karpaltunnelsyndrom kan uppleva domningar eller stickningar i fingrarna.
  • Typing kan orsaka karpaltunnelsyndrom om det görs på fel sätt.
  • Spjälor kan lindra symptomen av karpaltunnelsyndrom.