Vad är Pannukakku?

March 11

Olika typer av pannkakor åtnjuts över hela världen, och pannukakku hänvisar till en finsk stil av pannkaka. Den pannukakku beskrivs ofta som en pannkaka med jämnhet en vaniljsås. Denna traditionella finska maträtten har i allmänhet en knaprig exteriör med en lätt krispighet som omger en luftig, mjuk insida med en rik smöraktig smak.

Generellt de viktigaste ingredienserna som används i den finska pannkaka är mjölk, socker, ägg, mjöl och en nypa salt. I vissa recept, är vaniljextrakt och citronskal också. Vanligtvis, dock inget jäsmedel ingår. Efter äggen slagna pösigt, de återstående ingredienser till en slät smet. I vissa recept är ingredienserna vispas ihop och sedan smeten är täckt och får vila innan du flyttar till nästa steg.

Over-blandning kan göra pannukakku för tät. Detta kan göra pannkaka tuff och sega samt påverka hur mycket den stiger. För att undvika detta problem, är skålen allmänhet blandas för hand. Vid blandning av en mixer, är försiktig i allmänhet för att undvika över blandning.

När smeten är klar, hälles den i en uppvärmd och smörad ugn skålen. Som de finska pannkaka kockar, kommer det att blåsa upp, och vaniljsås kommer att ställa. Skålen är vanligtvis redo att avlägsnas från ugnen en gång toppen vänder en gyllene gul eller brun till färgen. En tandpetare eller kniv kan också sättas in i centrum för att testa om det är gjort. Som det svalnar, kommer pannkakan brukar falla i mitten.

Den mängd vätska som används i skålen och storleken av pannan som används för bakning påverkar den färdiga produkten. En tunnare smet, till exempel, kan bildas genom att tillsätta smält smör till själva smeten eller genom att öka mängden mjölk som används. Genom att använda en tunnare smet, är pannukakku också sannolikt att vara tunnare. Omvänt, när en tjockare smet används, kan den slutliga produkten vara krämigare och mer som vaniljsås.

Finländska pannkakor vanligen serveras som en frukostskål eller ätas som en efterrätt. När serveras, kan en mängd olika söta ingredienser användas för att medfölja pannukakku, inklusive sylt, gelé och vispad grädde. Färsk frukt, lönnsirap och florsocker är också populära pålägg. Alternativt kan sockret elimineras från pannkakor att låta skålen för att rymma salta ingredienser såsom korv gravy eller ärtsoppa.

En pannukakku kan ätas när som helst i Finland, men de är också traditionellt serveras natten till 23 juni 24 juni firas som födelse St John the Baptist, och dessa pannkakor är vanligtvis äts kvällen innan. Denna högtid sammanfaller också med finska midsommarfirande för sommarsolståndet och vanligen hedras med brasor och picknick. Den pannkakssmet kan beredas hemma eller tas till platsen för bål och tillagas över lågorna.

  • Pannukakku ofta toppad med lönnsirap.
  • Vissa människor tycker sylt med sin pannukakku.
  • De flesta recept för pannukakku uppmaning till mjölk och ägg.