Vad är några användningsområden för Cranberry Juice?

April 18

Tranbärsjuice är juice pressas från frukten av tranbär, en evergreen mattliknande buske hemma i östra Nordamerika. Det finns ett antal användningar för denna saft, som sträcker sig från en daglig glas för att stödja en hälsosam kropp och hjärta till en bländare i cocktails och juicedrycker. Rakt juice är tillgänglig från många stormarknader, även om det kan vara svårt att hitta den utan hög majssirap, och blandade saft drycker som innehåller det är också lätt tillgängliga. Som fallet är med andra fruktjuicer, är hälsofördelarna med tranbär bäst finns i juice utan konstgjorda sötningsmedel.

Som en hälsokost, tranbär har flera fördelar. Dricka tranbärsjuice gör urinen surare, vilket kan vara till stor nytta för urinvägsinfektioner. När man dricker vatten och juice kommer också att hjälpa till att spola njurar och urinvägar, om de är smittade, kommer saften faktiskt hjälpa kroppen aktivt bekämpa bakterier. Tranbär verkar också för att sänka det onda kolesterolet i kroppen, vilket gör dem ett hjärta hälsosam mat, och de är laddade med C-vitamin och antioxidanter. Ett glas då och då kan, som ett resultat, vara mycket välgörande.

Många fruktjuicer använder tranbärsjuice som en mixer, eftersom den har en unik syrlig smak som kan göra andra juicer smakar mer smakrik och komplex. En blandning kan ha en hög andel av tranbär, med en annan frukt som hallon som sötningsmedel, eller det kan ha en skvätt tranbärs som är avsedd att förstärka smaken av saften, eller att temperera sötman av naturligt söta frukter. Vit tranbärsjuice, förresten, är tillverkad av tranbär som plockas innan de når fullt mognad, och det tenderar att vara lite sötare. Leta efter juicer med naturlig frukt sötning, honung eller rörsocker om möjligt.

Många alkoholdrycker kräver också tranbärsjuice, vilket är fallet med kosmopoliter, crantinis eller den enkla vodka och tranbär. Den syrliga smaken kompletterar ett brett spektrum av alkoholer, och kan hjälpa till att sänka sin bitterhet och intensitet. Eftersom juicen har också en distinkt rik rubinröd färg, är det också används för att lägga till ett stänk av färg till annars tråkiga drycker. I vissa fall kan en drink vara garnerad med kanderade eller färska tranbär. Virgin drycker kan också göras med tranbärsjuice, för dem som föredrar att avstå.

  • Ett glas tranbärsjuice.
  • Cosmopolitans gjorda med tranbärsjuice är en populär cocktail på fester.
  • Vodka, som kan blandas med tranbärsjuice för att göra en vodka och tranbär.
  • Några drinkar får sin röda färg från tranbärsjuice.