Vad är en efterrätt Spoon?

April 17

En matsked är en sked som är speciellt utformad för att äta efterrätt. I en traditionell dukning visas matsked ovanför plattan, skild från resten av bestick så att diners inte förväxla det med en av skedar som används för en huvudrätt. Användningen av dessertskedar i världen varierar stort; i vissa områden, de är mycket vanligt, medan det i andra regioner, är användningen av matsked nästan obefintliga, med diners använder gafflar eller teskedar för sina desserter i stället.

I fråga om omfattning, är en matsked oftast liknar en soppsked i storlek, även om skålen är äggformade, snarare än rund, med ena änden kommer till en graciös punkt. Kapaciteten hos en matsked är vanligtvis runt två teskedar, tillåter människor att passa en hälsosam del av efterrätten i varje sked; den stora kapacitet är också användbart när man äter skiktade och komplexa desserter, eftersom det garanterar att en bit av varje smak kan vara graciöst passa in i varje tugga.

Beroende på region och formalitet kan matsked fastställas i början av måltiden, eller det kan föras ut senare, med dessert. I områden där dessertskedar inte är så vanliga, många restauranger och värdar föredrar att vänta med att ta dessert skedar ut, för annars gästerna kan av misstag använda dem tidigare i måltiden. Som i alla situationer där matchas porslin används, en matsked handtag accessorizes alltid med resten av porslin.

Vissa människor skräms av storleken på en matsked i början, eftersom dessa skedar är inte riktigt utformade för att vara fit hela i munnen. Snarare konsumenter äter från sidan av skeden, vilket gör den stora storleken mindre av ett problem. Förutom att användas för att tjäna desserter, är dessertskedar ibland felaktigt används som betjänar redskap, särskilt för smaksättare och kryddor.

Ibland kommer du att se ordet "matsked" används som en måttenhet, eftersom standardkapacitet är två teskedar, och två dessertskedar gör upp en matsked. Förresten, för dem som föredrar sina mätningar i milliliter, är kapaciteten av en matsked ungefär 12 milliliter.