Vad är Equipoise?

May 19

Equipoise, vilken har det kemiska namnet boldenon VÄTEEDISILAT, är en typ av syntetisk steroid. Det används ofta för att bygga muskler hos hästar, men kan ge samma effekter på människor. Inom hästträning industrin Equipoise vanligtvis används för att underlätta hårdare träning medan idrottsmän och kroppsbyggare använder det för att bygga muskler snabbt och öka sin prestation. Oavsett om det används för människor eller djur, är Equipoise anses vara en kontroversiell drog.

Lagligheten av att använda Equipoise kan bero på var en person bor eller där en häst relaterad sportevenemang ligger. På många håll, är en professionell idrottsman som tar denna steroid innan tävlingen att begå ett brott, och vissa länder gör det ett brott att ens ha det utan recept. I vissa jurisdiktioner är det också olagligt för häst användning innan häst sportevenemang.

Equipoise, vilket innebär lika balanserad, är ett av de varumärken som ges till denna steroid, men det marknadsförs under många andra namn också. Namnet är en vetenskaplig term men fick till ett fullblod häst på 1930-talet. Hästen var en mästare, och Equipoise steroid kokades ihop i ett labb medan hästen fortfarande var populär.

Även denna steroid kan missbrukas i vissa fall har det legitima användningsområden i veterinärvård. Veterinärer kan använda det på hästar som är undernärda. Den kan också användas vid behandling av hästar som är underviktiga eller overexerted i syfte att öka sin muskelmassa snabbt. Det kan till och med bidra till att återställa en häst hår till sin tidigare nivå av kvalitet.

En av Equipoise's effekter är en ökning av användarens aptit, vilket är direkt relaterad till muskeluppbyggnad, eftersom en ökad aptit innebär vanligtvis den person eller djur tar in mer mat. Denna mat, som blir energi för kroppen, används för att hjälpa kroppen att öka sin produktion av vävnader, vilket innebär mer muskler. Normalt är Equipoise injiceras direkt i hästens eller humant användarens muskler. Ofta hästar får injektioner som ges åtminstone ett par veckors mellanrum. En person kan dock ta steroid i små doser ett par gånger varje vecka.

Tyvärr kan Equipoise ha negativa effekter. Det kan orsaka aggressivt beteende, exempelvis i en häst. Hos människor kan det orsaka sterilitet; muskler och senor stam; eller ledskada. Vissa personer kan också drabbas av håravfall och en ökning av defekter i skalet när du tar denna steroid. Dessutom kan det ha något masculinizing effekter.

  • Equipoise används ofta för att bygga muskler hos hästar, men kan ge samma effekter på människor.