Vad är en Fur Stole?

May 22

En päls stal är ett klädesplagg som bärs i första hand av kvinnor, även om vissa män under senare tid har antagit mode antingen dra eller som ett uttalande. Fur stoles är oftast mindre än en sjal men större än en halsduk, rektangulär form, och fodrad med en annan väv, även om de kan variera mycket i storlek, form och utformning. Den stora identifiera inslag i en stal är avsett tillfälle och bäraren, eftersom dessa plagg är vanligtvis betraktas som hög klass och formell. En päls stal kan vara gjort av någon päls från ett djur, eller en konstgjord ersättning, så länge som till utseendet päls bibehålls.

Traditionellt, stal en päls bärs runt halsen med ändarna vanligtvis hänger löst framför kroppen. Ibland är en brosch eller annat stift som används för att förbinda de två sidorna av den stal framför. Vissa kläder objekt som saluförs som stolor är mycket kortare eller längre än en traditionell stal, liknar antingen en capelet eller en halsduk. Det sätt på vilket en stal skall bäras är i hög grad beroende av designerns avsikter.

Likaså, konstruktionen av en päls stal kan vara mycket varierande. Vissa är gjorda av platta remsor av päls eller fuskpäls sys ihop, medan andra använder både huvud och svans i vardera änden. Många kortare stoles är tillverkade av ett enda djurets päls, behåller alla stora delar av kroppen, inklusive den fötter, huvud och svans. Lining material är vanligen tunna, högkvalitativa tyger, såsom satin eller silke.

Pälsen av alla slags djur kan användas när man gör en päls stal, och egenskaperna hos pälsen bestämmer oftast priset på stal. Kanin päls stoles, till exempel, är mycket billigare än mink stoles. Andra pälsdjur inkluderar räv, bäver, och hundar. De pälsar av hotade och sällsynta arter används ibland, men det är inte vanligt både eftersom dessa pälsar är dyra och eftersom döda dessa djur är ogillat av många moderna samhällen.

I många västländer, har bär päls blivit stigmatiserad i vissa delar av odlingen. Av denna anledning finns det faux pälsar av hög kvalitet som används för att göra "päls" stoles, ger intrycket av päls utan att skada ett djur. I en delvis humoristisk referens till den ursprungliga källan päls stoles, några fuskpäls stoles har plysch huvuden, svansar, och fötter av djur knutna till ändarna, imiterar en viss stil av stal som en gång var populär. Vare gjord av fuskpäls eller äkta päls, stolor fortfarande trolla fram bilder av glamour idag, och förblir en populär klädesplagg.

  • En kaninpäls stal är mycket billigare än en stal gjord av mink päls.
  • Mink päls är mycket eftertraktade för stoles.