Finns det ett samband mellan amlodipin och ödem?

May 25

Förhållandet mellan amiodipin och ödem är ganska vanligt. Detta läkemedel, vilket är föreskrivna för att behandla kärlkramp och högt blodtryck, har en rad biverkningar. Ödem, svullnad i armar och ben, är en vanlig biverkning hos patienter som använder denna medicin. Sannolikheten för en amlodipin användar utveckla ödem ökar med dosnivån.

Amlodipin används för att behandla högt blodtryck, eftersom det kan slappna väggarna i blodkärlen, låta hjärtat pumpen blod i hela kroppen. När hjärtat inte så stressad, kommer patientâ € s blodtryck sannolikt att komma ner till en hälsosammare nivå. Ödem orsakas när vissa blodkärlen i kroppen blir svaga och börja läcka vätska in i vävnaderna i närheten. Svullnaden orsakas av vätskeansamling i vävnaderna.

En patient som använder läkemedel för behandling av hypertoni eller bröstsmärta unrelated till en hjärtattack måste vara medvetna om förhållandet mellan amiodipin och ödem. Varje svullnad bör nämnas till läkaren vid ett uppföljningsbesök så att patientâ € s tillstånd kan övervakas. Patienten bör också tala om för läkaren om han eller hon tar medicinen exakt som riktad. Läkaren måste också veta när svullnaden börjat och om det blir mer märkbar över tiden.

Den ödem bör övervakas av läkare att avgöra om några andra åtgärder bör vidtas för att kontrollera den. Eftersom amlodipin och ödem är nära besläktade, kommer patienten och hans eller hennes läkare måste väga nyttan av att fortsätta att ta denna medicin mot obehag och andra hälsorisker i samband med användning av medicinering. Ändra mediciner kan vara ett alternativ i vissa fall, men läkaren kanske kan föreslå andra lösningar på frågan om amlodipin och ödem vid behandling hjärt-relaterade sjukdomar.

Innan stoppa använder amlodipin eller annan medicin som används för att behandla ett potentiellt livshotande tillstånd som högt blodtryck eller hjärtsjukdomar, ska patienten diskutera andra alternativ med sin läkare. När amlodipin och ödem orsakar en fråga för en person som tar drogen, äta en saltfattig kost kan hjälpa till att dra ner på mängden vätska hålls kvar i kroppen. Ett diuretikum kan också användas med denna medicin för att hjälpa till att spola fluidum ut ur kroppen och hålla svullnad i extremiteterna ner till en mer behaglig nivå.

  • Vanliga biverkningar av amlodipin kan omfatta ödem.