Vilka är de vanligaste fiskleverolja Fördelar?

December 26

Fiskleverolja är en populär näringstillskott. Det brukar tas oralt, och det oftast kommer i flytande eller kapselformer. Den hög-vitaminoljan är härledd från levern av en torskfisk, och det har flera värdefulla näringsmässiga egenskaper. Det finns många torskleverolja förmåner och de vanligaste inkluderar förebyggande eller behandling av artrit, hjärtsjukdomar och högt kolesterol. Många gravida kvinnor tar detta tillägg eftersom det tros gynna fetusâ € hjärna och nervsystem samt för att underlätta humörsvängningar hos modern.

De huvudsakliga faktorer som främjar torskleverolja fördelar är vitamin A, vitamin D, omega-3-fettsyror, dokosahexaensyra (DHA) och eikosapentaensyra (EPA). Vitamin A arbetar för att bevara friska immunsystem, för att främja frisk hud och syn och att motstå bakterie- och virusinfektioner. Vitamin D hjälper till att bygga och underhålla starka och friska tänder och ben. Dessa egenskaper, i kombination med de andra torskleverolja fördelar, gör det till ett populärt prenatal tillägg för blivande mammor. Oljan hjälper ett växande foster växer och fyller viktiga näringsämnen för mamman.

Vitamin A och D arbete för att ge torskleverolja fördelar på andra sätt också. De underlättar mineralabsorption, stöder blodkärl elasticitet och kan förbättra muskelfunktion. Båda dessa vitaminer kan hjälpa människor som har muskler eller skelettsmärta, såsom artrit drabbade. Vitamin A typiskt krävs för att läka hud och matsmältning. Vitamin D hjälper till att reglera blodsockernivån och kan hjälpa till att förebygga högt blodtryck.

Omega-3-fettsyror har många positiva egenskaper, såsom antiinflammatoriska egenskaper och lättnad för stress, astma och allergier. De hjälper också till att minska mängden av dåligt kolesterol i kroppen och förbättra artären foder efter hjärtskada. EPA bidrar till att minska inflammation i hela kroppen, och DHA hjälper till med synen, huden och funktioner i nervsystemet.

Användare bör följa de dagliga rekommendationerna för att ta emot alla de torskleverolja fördelar. Vissa läkare rekommenderar att ta en eller två teskedar (5 eller 10 ml) av fiskleverolja varje dag. Andra tror att hälsoriskerna uppväger de övriga torskleverolja fördelar. Till exempel kan torskleverolja vara fördelaktigt när det tas med måtta, men det kan finnas allvarliga biverkningar när stora doser tas. Att ta för mycket fiskleverolja kan leda till högt blodtryck eller andra hälsofrågor.

  • Fiskleverolja kan vara till nytta för hjärnan och nervsystemet utveckling av ett foster.
  • Fiskolja kosttillskott är rika på nyttiga fetter såsom omega-3-fettsyror, eikosapentaensyra och dokosahexaensyra, som brukar kallas DHA.