Vad är ett ansikte Buffer?

December 13

Ett ansikte buffert är en personlig-vård verktyg som kan användas för att antingen exfoliera huden eller ta bort ansiktshår. I vissa fall är en exfolierande ansikts buffert helt enkelt en svamp eller trasa med en slipytan, medan det i andra fall kan det vara en mekanisk anordning utrustad med antingen en roterande borste eller en vibrerande, slipdyna för att uppmuntra djupare peeling. En hår-borttagning ansikte buffert buffs bort ansiktshår, men tar inte bort den från follikeln. Båda typerna av buffertar är tillgängliga för användning i ansiktet såväl som i resten av kroppen.

Många människor tycker att utseendet på deras hud förbättras med regelbunden peeling. Detta beror på att döda hudceller kan tråkig ytan av huden. Dessutom kan döda hudceller också täppa till porerna, vilket kan bidra till akne. Användning av en exfolierande ansikts buffert är ett sätt att ta bort dessa celler, men konsumenterna har också möjlighet att använda en kemisk exfoliant, såsom en lotion eller kräm som innehåller alfa eller beta hydroxy syror. I sin enklaste form, ansikts buffertar är helt enkelt svampar, kuddar, eller tvättlappar som slipande kan rengöra huden. Kropps buffertar, som fungerar på samma sätt som deras ansikts motsvarigheter, kan konstrueras från mer nötande material, eftersom kroppen hud är oftast mindre känslig än huden i ansiktet.

Face buffertar kan användas för att ta bort ansiktshår på en mycket tillfällig basis. Dessa buffertar använder vanligtvis en mycket fin klister sandpapper fäst ett finger verktyg och sedan gnuggas på områden i ansiktet där användaren har ansiktshår. Bufferten inte dra i håret ut, som vaxning eller tweezing gör, men friktionen medför att håret upplösas. Även om denna process är typiskt mindre smärtsam då vaxning eller tweezing, händer håråterväxt snabbt, så att processen måste upprepas ofta.

Konsumenter kan hitta både ansikte och kropp buffertar på stormarknader, apotek, och special återförsäljare skönhet utbudet. Det är i allmänhet viktigt för dem som använder dessa produkter för att göra det med försiktighet, eftersom felaktig användning av antingen mekaniska eller icke mekaniska exfolierande anordningar kan irritera huden. Individer som tycker att deras användning av ett ansikte buffert orsakar rodnad, stickande, eller svullnad bör sluta använda produkten omedelbart och rådgöra med en läkare om sina besvär eller irritation inte förbättras. Dessa personer kan också be sin läkare om råd om hur man på ett säkrare sätt och ta försiktigt bort håret eller exfoliera huden.

  • Face buffertar bort döda hudceller som kan täppa till porerna och orsaka akne.
  • Svamp är en typ av ansikts buffert.