Hur hitta din släktforskning i amerikanska folkräkningsregister

December 10

Lyckligtvis existerar ett bättre sätt än att söka folkräkningsregister på mikrofilm i timmar för amerikanska folkräkningsregister: folkräkningsförteckningar. En folkräkning index innehåller en lista över de personer som ingår i synnerhet folkräkningsregister, tillsammans med referenser som anger var du kan hitta den verkliga folkräkningen rekord.

Tillbaka i dag, dessa index var i bokform, men du kan nu hitta dessa index på nätet. Även om ingen enskild webbplats innehåller index av alla tillgängliga folkräkningsregister för alla länder (åtminstone inte ännu), vissa webbplatser innehåller betydande samlingar av folkräkningen index.

Så hur du hittar dessa online index? Tja, har du några sätt, beroende på om du vill använda en gratis webbplats eller en prenumeration webbplats. Det enklaste sättet, om du har ekonomiska medel, är att prenumerera på en webbplats som har indexefolkräkningsregister som länkar till bilder av folkräkningen mikrofilm.

Dessa områden omfattar Ancestry.com, Archives.com, FamilyLink.com, findmypast.com och MyHeritage. Dessa områden är i olika skeden i indexering, så du vill vara säker på att du ser på webbplatsen för att avgöra om det år du letar efter är tillgänglig.

Om du inte vill betala en avgift för att få tillgång folkräkningsförteckningar på nätet, kan du använda en kombination av webbplatser för att hitta din förfader i en folkräkning index och sedan hitta matchande digitaliserad kopia av protokollet.

Det kan ta längre tid att hitta information om din förfader, men du kan använda folkräknings index på Family att avgöra vilken sida och filmnummer din förfader är på, och sedan använda den kostnadsfria hemsidan Internet Archive att visa den digitaliserade rekordet.

Säg att du vill hitta Samuel Abell (Matteus sjätte farfars far), som bodde i Maria County, Maryland, 1790. Ditt första steg är att besöka Family:

Peka din webbläsare till Family. Klicka på Sök längst upp på sidan.

Den Discover Din släktforskning söksida visas. Enligt förnamn och efternamn fält är en lista med länkar för att begränsa posterna sökt.

Klicka på Type länken under Begränsa Records By avsnitt.

Flera kryssrutor visas under rubriken Typ.

Välj folkräkning, Residence och listor kryssrutan.

En bock visas bredvid ditt val.

Skriv din förfaders namn i förnamn och efternamn fält.

Samuel skrev i förnamnen fält och Abell i Last Names fältet.

För att förbättra sökningen, skriver ett land i fältet Land.

I det här exemplet skriver du USA. En stat eller provinsen fält visas.

Skriv en stat i staten eller provinsen fältet.

Typ Maryland.

Under Sök Med Life Event, klicka på Alla länken.

En ny rad visas med en Någon plats rubrik.

Hur hitta din släktforskning i amerikanska folkräkningsregister

Under något år (Range) rubrik, skriv ett år i fältet Från och i fältet Till. Klicka sedan på knappen Sök.

Typ 1790 och 1800, respektive. Sökkriterierna gav 48 resultat, med den mest relevanta nära toppen på sidan.

Hur hitta din släktforskning i amerikanska folkräkningsregister

Klicka på ett namn som intresserar dig.

Välj Samuel Abell i USA folkräkning, 1790 i St Marys, Maryland. Skivan sidan visas.

Anteckna informationen i händelse Place, sidnummer, Affiliate publiceringsnummer, Affiliate Film nummer, och bildnummer fält.