Vad är en DIP switch?

December 20

En dual in-line paket (DIP) switch är en liten förpackad uppsättning växlar, vanligen installerade på kretskort, som används i konsument och industriella enheter. DIP-switchar, som ibland skrivs som "dip switchar," är on-off switchar arrangerade i en linje och förpackade i en liten låda eller bostäder. En DIP-omkopplare s funktion är att tillhandahålla en rad elektriska insignaler till en dator eller elektronisk anordning baserad på positionen av omkopplarna.

Brytarna kan vara slide, växla eller roterande stilar. Eftersom varje switch är placerad på eller av, kan DIP-omkopplaren skapar en elektrisk signal som imiterar en binär signal gemensam för datorer som använder siffrorna 0 och 1 för att utföra komplexa beräkningar. En roterande DIP switch har fördelar jämfört enkla switchar genom att tillåta flera val som resulterar i olika elektriska signaler från växeln, kontra en enkel "på" eller "av" -läge.

DIP-switchar var vanliga på dator kretskort tills 1990-talet, när digitala växlar började ersätta dem. Konsument applikationer såsom garageportsöppnare, takfläkt fjärrkontroller och trådlösa telefoner fortsatte att använda DIP-switchar in i 21-talet. Hem fjärrkontroller kan dra nytta av en DIP-switch eftersom enheten kan störa annan elektronik i hemmet. När en DIP switch är ansluten till en fjärrkontroll, kan ändra omkopplarinställningar bort störningar genom att skapa en annan frekvens för fjärrkontrollen.

Digital styrning är fortfarande en värdefull användning av en DIP-omkopplare. Datorer använder processorer som utför beräkningar genom att utse ett värde på 0 eller 1. DIP-switchar härma denna effekt eftersom varje byta position är "på" eller "off", den manuella motsvarigheten till en 0 eller 1. För små elektroniska konsumentprodukter, en DIP omkopplare kan vara ett kostnadseffektivt alternativ till digital styrprocessorer, speciellt när enheten måste ha olika brytarpositioner tillgängliga för användaren.

Som digitala processorer har ersatt mekaniska brytare och komponenter sedan 1970-talet, så har digital DIP-switchar börjat ersätta mekaniska stilar. En digital omkopplare utför en identisk funktion med en mekanisk omkopplare, men det finns ingen fysisk omkopplare till tillträde. Digitala DIP-switchar hanteras från en kontrollpanel eller datorskärmen. Gränssnittet kan likna en mekanisk brytare, med virtuella växlar som kan slås på eller av med ett tangentbord eller datormus. Det finns inte längre en mekanisk omkopplare för att manipulera, dock, och omkopplingskomponenterna är kraftigt reducerad i storlek.