Den långa och korta av Coat Styles för din Yorkshire Terrier

April 10

Bara för att många vanliga foton på Yorkies visar det långa håret och topp knut (knuten med en båge) betyder inte att det är det enda acceptabla coat stil. Det är inte. I själva verket är någon ren, borstat Yorkie en Sötnos. Men den långa pälsen och klippta valpen är de två mest populära päls stilar.

Den långa pälsen

Den långa pälsen är den stil du vanligtvis ser i rasen böcker och på många Yorkie webbplatser. Det är också standard stilen på utställningar. Anledningen lång päls är så allestädes närvarande är Yorkshire terrier päls är en av de definierande egenskaperna hos rasen. Dess färg, textur och längd beskrivs i rasstandarden - som är den föredragna coiffure (den enkel eller dubbel topp knut). Söt som en kortare cut är den inte visa upp pälsen på bästa sätt.

Om du vill behålla din Yorkie päls lång, hålla dessa punkter i åtanke:

  • Att uppnå den långa, silkiga päls tar engagemang och omsorg. Din Yorkie levererar pälsen, som liksom människohår, fortsätter att växa. Allt annat - den daglig tandborstning, vecko schamponering och konditione, omslags upp för att hålla den från marken, och mer - är upp till dig. Om du inte gör dessa uppgifter religiöst, då som vacker päls hamnar ett trassligt röra.

Inslag din Yorkie päls (dvs linda ändarna runt vikta papper och säkra dem med ett band) är en uppgift som du egentligen inte behöver göra om du siktar på en rock som lämpar sig för utställningsringen. Om du försöker att odla en show päls, sedan hålla din hund i wraps 24/7 och ta wraps ut endast för utställningsringen. Inslag skyddar pälsen, gör det möjligt att växa, och hjälper till att hålla den ren - särskilt viktigt för hanhundar, som får urin på sig själva. Börja inslag så snart håret är tillräckligt lång, vanligen när hunden är 9-10 månader gamla.

  • Den övre knut och buga är måsten. Du kan välja mellan en enda båge precis i mitten eller två rosetter på vardera sidan av en rak del.
  • Om din Yorkie päls är mjuk i stället för silkeslen, kanske du inte kan uppnå det utseende du vill. Mjuka hår mattor mer, är svårare att hålla rent, och bryter lättare. Blotta arbetet med grooming en mjuk päls rasstandarden är förmodligen inte värt besväret. Du kan behöva avgå dig en kortare snitt.

Om du planerar att visa din Yorkie, hålla honom i den traditionella långa pälsen. Det är en del av rasstandarden.

Den korta pälsen

Alternativet till en lång päls är uppenbarligen en kort päls. En av de mer populära korta päls stilar är klippta valpen. Titta på en Yorkie valp, och du får en ganska bra aning om vad den stilen är. I huvudsak för en valp klippa, du (eller en professionell groomer) trimma pälsen i korta lager över hela kroppen och runt ansiktet, som visas i figur 1.

Den långa och korta av Coat Styles för din Yorkshire Terrier

Isabelle Francais

Figur 1: Pälsen på en Yorkie valp är kort och lager över hela kroppen och ansiktet.

Andra kort stil alternativ inkluderar den modifierade Schnauzer cut, där pälsen trimmas kort på bålen och vänster längre på benen och i ansiktet klippas i den traditionella Schnauzer mustasch, eller den modifierade Westie cut, som liknar den modifierade schnauzer klippa förutom att håret på huvudet och ansiktet trimmas för att rama in ansiktet.

Om du väljer en kortare stil, hålla dessa punkter i åtanke:

  • Kortare nedskärningar innebär mindre tid grooming. Om du älskar allt om Yorkies utom för grooming sysslor, gå med en kortare snitt.
  • Du kommer förmodligen att behöva en professionell groomer att uppnå det utseende du vill. Även om du kan säkert göra jobbet själv, putsning en hund tar ganska lite skicklighet, rätt utrustning (Clippers med blad i olika storlekar), och en van teknik . Om du inte vill lära dig att göra det själv och kan stå din Yorkie ser lite (eller mycket) grov runt kanterna tills din skicklighet förbättras, anlita en professionell.
  • En genväg inte få dig helt utanför grooming kroken. Du måste fortfarande borsta Yorkie regelbundet. Naturligtvis allt är relativt: Regelbundet med en genväg är mycket mindre frekvent och tidskrävande än regelbundet med en lång cut. Ge henne en snabb borste varje dag eller varannan dag, ett bad om varje vecka, och en resa till groomer gång varje månad eller två är bra.
  • Vad du får i enklare vård, förlorar du i den traditionella Yorkie utseende. Dessa genvägar klippa den blå delen av pälsen rätt off. Om du planerar att visa din Yorkie, gå med lång päls; se föregående avsnitt. Spara genväg för när hennes visar dagar är över.