Vilka är de olika typerna av Pontoon Båttillbehör?

October 22

Pontoner är flythjälpmedel som används för att skingra en stor mängd vikt, och pontonbåtar är byggda med två pontoner fästa under en platt botten. De olika typerna av ponton båttillbehör inkluderar möbler, täcker, kapslingar, stegar, lampor och släpvagnar. Vissa ponton båtar är tillräckligt stora för att använda som en temporär husbåt, så ponton båttillbehör kan också användas för det dagliga livet ombord.

Tillbehör såsom möbler används ofta när ponton båtägare underhålla. Några av de typer av möbler inkluderar sittplatser, såsom bänkar och kaptenens stolar och bord. Bänken sittplatser kan byggas in och bultas fast i golvet eller löstagbara bänkar som helt enkelt låses på plats när den används. Kaptensstolar är individuella stolar som har en vridplatta och armstöd. Dessa stolar, som namnet antyder, används av kaptenen och är placerade bakom kontrollpanelen där kaptenen styr båten.

Covers är populära ponton båttillbehör. Den pontonbåt locket brukar tillverkas för att passa en specifik båt stil eller modell. De är gjorda av canvas och behandlas med vattentäta kemikalier. När ponton båten inte är i bruk, såsom under vintermånaderna, håller täck skräp såsom blad och ekollon ur båten. Locket kommer också att hålla vattnet från att samla i båten och orsakar rost eller skador på styrpanelens elektronik.

Bilagor fungerar på liknande sätt ett barns lekhage. Skåpet liknar en grind eller staket och ligger runt framsidan av båten så ryttare inte oavsiktligt falla i vattnet. Det kan också ha en grind längs sidan för att låta passagerarna ett sätt att få på och av fartyget.

Stegar är ponton båt tillbehör som används för att göra det enkelt att komma i och ur vattnet. När båten är förankrad i mitten av en sjö, till exempel, stegen kan sänkas för att tillåta simmare att dra sig tillbaka till båten. När båten är i drift, kan dras upp på stegen och fästes till sidan. Pulling stegen upp ur vattnet hindrar den från att dra botten när man reser genom grunda områden.

Även lampor betraktas ponton båttillbehör, de flesta kommuner kräver lyser vid drift en båt på natten. Förutom de som kör ombord lampor inbyggda i ponton båten själv, valfria lampor inkluderar hängande lyktor, strålkastare och stolplampor. Hängande lyktor helt enkelt hängs på krokar från pontonen sol lock och batteridrivna. Sök lampor är kraftfulla ficklampor som kan vara handhållen eller bifogas båtens bog. Pole lampor passar i fiskehållarna pole och används som extra belysning för underhållande eller matlagning.

Trailers är nödvändiga ponton båttillbehör om båten behöver dras eller flyttas till lagring. Eftersom ponton båt mönster är mycket annorlunda än den normala skidtypen båt, kräver de en specialiserad släpvagn. Trailern kan ha två eller tre separata slitbanor för att passa pontonerna mellan och stödja båten. Pontonbåtar är också bredare än en traditionell båt så däcken och byggandet av en ponton båttrailer är ofta kraftigare.