Hyra Infrastruktur i Cloud Computing

April 9

Infrastruktur som tjänst (IaaS) är leverans av hårdvara (servrar, nätverksteknik, lagring och datacenter utrymme) som en tjänst. Du kan också förvänta sig att inkludera leverans av operativsystem och virtualiseringsteknik för att hantera resurserna. De IaaS kunder hyr datorresurser istället för att köpa och installera dem i sina egna datacenter.

Varför företag hyr externa infrastruktur för att köra sina webbplatser? Alla skäl är relaterade till pris, sammanläggning av resurser, hastighet till driftsättning och säkerhet.

Om man tittar på Internet-leverantör (ISP) affärsmodell och teknik infrastruktur, ser du en hel del likheter med IaaS modellen. I själva verket om du jämför vad kunderna får från en Internetleverantör vad de får från en IaaS leverantör, ser du att det är ungefär samma kapacitet. Både hyres infrastruktur för att program som körs.

Därför är den goda nyheten att infrastruktur som en tjänst är faktiskt mognaden av ISP-modellen. Den viktigaste skillnaden är att nya tekniker som virtualisering och väldefinierade självbetjäningshanteringsgränssnitt.

Med priset bortom hårdvara med IaaS

Vid tidpunkten för denna skrift, kan du hyra en Quad Core Xeon server som kör på 2,4 GHz med 8GB minne och 250GB diskutrymme för ca $ 300 per månad. Thata € s $ 3600 per år. En server av detta slag doesnâ € t kosta en hel del (säga $ 2.000 $ 3000), men om du € re kommer att använda den som en webbserver, kommer ägandekostnaden sannolikt att bli betydligt mer än $ 3600 per år när du tar hänsyn till nätverk, Internet-anslutningar, serverhantering, och allt annat ISP tillhandahåller.

Hantera trafik med IaaS

ISP aggregerar inte bara serverresurser utan också nätverksresurser, diskutrymme och bandbredd. Följaktligen behöver inte längre ISP kunden att vara oroliga dessa resurser så länge kontraktet anger tillräckliga resurser för att hantera toppar i efterfrågan. Detta kan vara ett särskilt problem för webbplatser, som ibland utsätts för störtfloder av trafik; en ISP kan inte vara beredd att skala på efterfrågan för att möta en ökad efterfrågan på bandbredd och datorkapacitet.

Distribuera snabbare med IaaS

ISP och dess efterföljare i IaaS marknaden avsätta vanligtvis resurser från en pool och därför itâ € s vanligtvis snabbt att göra nya resurser. Normalt när du köper en tjänst eller mer kapacitet, itâ € s tillgänglig nästan omedelbart (inom timmar). Eftersom dessa leverantörer aggregera homogena resurser över ett stort antal kunder, kan det normalt göra nya resurser snabbare än den typiska datacenter kan. Detta inkluderar att ge en ready-to-run-server (eller virtuell server) som normalt skapas från en standardmjukvara avbildar passande för en webbserver.

Säkerhet varierar beroende på leverantör

Tjänsteleverantörer kan variera den faktiska nivån på säkerhet som de tillhandahåller. Men kommer de att veta om Internetsäkerhet, och större Internetleverantörer kan vara beredd på och kunna hantera Internet specifika hot såsom överbelastningsattacker.