Hur väljer jag det bästa ATV oljefilter?

October 15

När du försöker att välja den bästa oljefiltret för din all-terrain fordon (ATV), kommer du förmodligen vill hitta en som erbjuder ökad motorprestanda och förbättrad smörjmedelsflöde, bland andra viktiga funktioner. När du söker de olika typerna av ATV oljefilter, kanske du vill välja ett filter som innehåller syntetiskt filtermaterial över en naturlig produkt för ökad filtrering kapacitet. En annan nyckel till att hitta den bästa ATV oljefiltret är att välja ett filter med en extra tung yttre hölje för att förhindra stenar och annat skräp från att skada filtret.

Nyckeln till långvarig njutning och förlängd livslängd på motorn finns i täta oljebyten. Genom att upprätthålla hygienen i din ATV motorolja, kan du ofta öka motorns prestanda, förlänga livslängden på motorn och öka bränsle körsträcka. Installera en låg kvalitet ATV oljefilter kan ibland besegra dina ansträngningar och kostar prestanda, minska motorns livslängd och sänka din bränsle körsträcka. Anledningen till detta är att smutsig olja innehåller mikroskopiska korn som verkar mot motorn och skapar friktion, vilket berövar vars effekt. Oljefiltret är faktiskt den viktigaste komponenten i en oljebyte när det kommer till motorskydd.

Cellulosafibrer används i mindre kvalitet oljefilter innehåller luckor och öppningar som kan tillåta en 20-micron grit partikel - branschstandard för mätning av vad föroreningar ett oljefilter kan fånga - att passera oantastad genom filtret och in i oljesystemet av din ATV. De syntetiska fibrer som används i en hög kvalitet ATV oljefilter kan fälla den 20-micron partiklar och hindra den från att komma in i oljesystemet för ATV. Syntetiska fibrer som finns i den bästa typen av ATV oljefilter är också i stånd att hålla ett större antal partiklar och därigenom skapa ett renare olja än en låg-kvalitetsfilter.

På utsatta kanister oljefilter, kan metallen att kapseln är tillverkad av betyda ibland skillnaden mellan en skyddad motor och en skadad eller förstörd motor. Du kanske vill välja en ATV oljefilter med en tjock eller tung gauge stål yttre kapsel som du gör ditt beslut om vilket filter som passar bäst för dina behov. Ibland kan en sten eller annat skräp få kontakt med ATV oljefilter och orsaka en punktering som kan tappa ur motoroljan, starta en brand eller på annat sätt skada motorn.

  • En högkvalitativ syntetisk fiber ATV oljefilter skapar en renare olja än en låg kvalitet filter.