Vad är en Seed Company?

October 21

Ett utsädesföretag är en typ av verksamhet som producerar och marknadsför frö för olika typer av frukt, grönsaker och blommor. Företag av denna typ kan fungera försäljningsställen av sina egna, marknadsför sina produkter genom försäljningsställen som lågpris återförsäljare eller farmerâ € s börser, eller ens erbjuda sina utsädesprodukter via postorder eller online-försäljning. Den målgrupp för de flesta utsädesföretag är hemmet trädgårdsmästare, även om vissa kommer också aggressivt marknadsföra kommersiella jordbrukare.

Ett utsädesföretag kan vara en relativt liten verksamhet som specialiserat sig på att erbjuda vissa typer av utsäde för vissa typer av produkter eller blomma sorter. När detta är fallet, är utbudet av frön som erbjuds oftast något begränsad, och kommer att baseras på den tid på året och de lämpliga planteringstider för olika typer av växter. Mindre utsädesföretag är ofta tungt på katalogförsäljning, vilket gör det till en vana att dela ut kataloger till kunder som innehåller produkter som är lämpliga för en kommande säsong. Frekvensen av förlagskataloger under hela året kommer att variera, baserat på olika frön som erbjuds och hur dessa produkter avser de olika växtsäsonger.

Större utsädesföretag får fokusera på inte bara hem trädgårdsmästare utan även kommersiella jordbruksverksamhet. Kommersiella kunder kan dra ihop för att ta emot en stadig tillförsel av frön baserade på ett schema som fastställs inom ramen för ett avtal om köp av volym. Order placeras med ett utsädesföretag för särskilda typer av frön i kvantiteter som av kunden, med leveransdatum och som kvantiteter för varje transport strukturerad i förväg. Detta tillvägagångssätt gör det kommersiella klienten att ge betydande pris raster på standardkostnaden för fröna samtidigt inrätta leveransplanen för att sammanfalla med den strategiska planen för plantering, odling och skörd av olika typer av växter under hela kalenderåret.

Förutom frön, är det inte ovanligt att ett utsädesföretag att även erbjuda produkter som kan vara av intresse för amatör eller professionell trädgårdsmästare. Dessa kan omfatta olika typer av gödselmedel, handverktyg lämpliga för användning med en bakgård eller uteplats trädgård, och även behållare som kan användas för att vårda plantorna tills de är redo för transplantation till en trädgård. Tillsammans med kataloger och försäljning av utsädespaket i ett antal butiker, är det inte ovanligt att ett utsädesföretag att upprätthålla en webbplats som ger konsumenterna tillgång till ett brett utbud av utsäde och trädgårdsprodukter som kan beställas och levereras med lätthet.