Vad är några framträdande dragen i Venus?

September 25

Venus, som kallas jordens "systerplanet" för sin liknande storlek, har en yta något som vårt. Venus atmosfär är 96,5% koldioxid, med 3,5% kväve gör upp resten. Yttemperaturen är 462 ° C (863 ° F), långt över den för en typisk ugn broiler, och yttryck är 90 atmosfärer, om motsvarande trycket under en kilometer av vatten på jorden. Den molntopparna erfarenhet 300 km / t (186 mph) slingrar regelbundet. Dess yta består av glödande basalt slätter, och massor av bevis för tidigare och nuvarande vulkanism, även om inga utbrott har observerats direkt.

För blotta ögat, verkar Venus mjölkvit, dess relativt höga albedo, eller reflektans, och närhet till jorden och solen gör den till den ljusstarkaste objektet på himlen utom för månen. Detta har förtjänat det namnet "Morning Star" eller "Evening Star", som det blir ljusast nära soluppgång eller solnedgång.

Mänskligheten har varit bekant med Venus sedan förhistorisk tid och referenser till det kan hittas i våra äldsta texter, från babyloniska kilskrift. Uppkallad efter den romerska kärleksgudinnan, dess beteckning skarp kontrast som Mars, uppkallad efter den romerska krigsguden. Det är den enda planeten i solsystemet döpt efter en kvinnlig figur.

Den 14 december 1962 den första lyckade interplanetära uppdrag, Mariner 2, skickas med NASA, passerade nära Venus och kunde mäta yttemperaturen, som bekräftar sitt extrem värme och kasta begreppet något liv där. Under hela 1960-talet, Sovjet skickat flera Venera prober till ytan, som tog bilder av ytan och mätte halten i atmosfären innan snabbt ge efter för det höga trycket. Endast ett fåtal ubåtar är ännu kan arbeta vid dessa tryck, även om bathyscapes - specialdesignade dykare - kan, öppna upp den eventuella möjligheten till en långsiktig sond vistelse på Venusian ytan, a la de Mars Rovers.

I slutet av 1990 nådde USA: s Magellan sond bana runt Venus, kartläggning dess yta omfattande användning av radar, ger bilder av samma kvalitet till synligt ljus fotografier av andra planeter. Många vulkaniska ytsärdrag hittades, men inga aktiva vulkaner. Liksom andra steniga planeter, har Venus högland, dalar, slätter och sina egna unika egenskaper, inklusive stjärnliknande frakturmönster som kallas novae.

  • Kväve är en av två gaser som finns i atmosfären av Venus.
  • Ytan på Venus tros vara relativt platt på grund av sin massiva atmosfär och låg tektonisk aktivitet.