Skapa en Miller Analogier Test studieplan

September 27

Förberedelser för ett test så viktigt som MAT tar tid, så det är en bra idé att ha en studieplan. Studerar för MAT, hittar du tar en plan som innebär mer än bara slumpmässigt kastar sig in lite träning material.

När allt, du har en hel del på linjen - ditt test poäng är en av många aspekter av din forskarskolan program, men det är en ganska viktig och kan göra skillnaden mellan din tjäna en plats i valfritt program och behöva ansöka igen nästa år.

För att göra dina förberedelser för MAT mer organiserad, effektiv, och effektivt, bör du räkna ut var du för tillfället står och sedan ställa ett realistiskt mål.

Räkna ut var du för tillfället står på MAT förberedelser

Det första steget i att sätta mål är medvetenhet. Att vara medveten om verkligheten kan du göra de mest intelligenta beslut, oavsett situationen.

För MAT är det inte annorlunda. Att utveckla ett realistiskt mål, måste du veta var du står just nu. Om du redan har tagit MAT, använd din senaste poäng som en baslinje. Om du inte har, kan du ta en praxis test och poäng det. Det antalet är din utgångspunkt.

Även om poängen är lägre än du vill att det ska vara, åtminstone har du en realistisk bild av din förmåga vid denna tidpunkt.

Ställ ett realistiskt mål för en MAT poäng

Därefter bestämmer vad score du vill. Också bestämma vem bestämma ditt mål: Har du en personlig ambition att få en 600, en perfekt poäng? Eller är du siktar på poängskala accepteras av skolan till vilken du ansöker?

Ett avgörande steg i processen för att bestämma vad värdera du svarar en stor fråga: Varför? För att besvara denna fråga, är det bra att meditera över vad din MAT värdering kommer att hjälpa dig att få. Är det tillträde till en viss forskarskola program? Om så, varför du vill gå till just programmet? Vad exakt gör du hoppas uppnå när du är klar det programmet?

Skriv svaren på dessa frågor. Den tydligare din vision är där du vill gå, desto mer kommer du stoke dina motiverande bränder - och varvat upp din motivation kan göra hela skillnaden när du disciplinera dig själv att studera om och om igen.

Oavsett ditt mål är, är det viktigt att vara realistisk. Om du fick 80 frågor rätt av 120, förbättra till 100 av 120 är förmodligen mer realistisk än att få till 115 av 120, särskilt eftersom MAT täcker ett så brett spektrum av innehåll.

Tiden du måste förbereda är en faktor, alltför: Om du har bara några veckor att förbereda, skytte för en blygsam förbättring är mycket mer realistiskt än att försöka för en stor en.

När du är redo att välja ett mål poäng, skriv numret - det exakta antalet - ner, och lägga den där du kan se det varje dag. Att ha många påminnelser om ditt mål kommer att hålla dig motiverad och fokuserad, och göra numret betongen kommer att ge dig ett specifikt mål att sträva efter.

Naturligtvis målet poäng du skriver ned är inte satt i sten; du får göra långsammare eller snabbare framsteg mot ditt mål än du först trodde, och det är okej. Du kan alltid bara satt ett nytt mål.

Checka in med ditt mål när du är ungefär en tredjedel av vägen närmare ditt testdatum för att se om det behöver revideras.

Ställ en MAT deadline och staka ut ett schema

Att få saker gjorda oftast skrider långsammare om du inte har någon form av tidsbegränsning. Så även om du inte är 100% säker på om din tidsram för forskarskolan, fastställa en tidsfrist för att slutföra dina studier. Om du redan har registrerat för testet, du redan har din deadline. Om inte, måste du tänka på hur mycket tid du behöver för att förbereda.

Denna tidslinje beror på flera faktorer, bland annat önskat program ansökan deadline, hur mycket fritid du måste studera och hur bekant du är just nu med stora innehållsområden.

När i deadline osäker, ge dig själv en liten stoppning för att hålla saker realistiskt. Livet har ett roligt sätt att kasta oförutsedda hinder på dig. Och det skadar aldrig att ge dig själv mer tid att lära innehåll.

Okej, du har alla dina åtgärder steg och din deadline. Det är dags att planera allt! Oavsett om du använder en bärbar dator planerare eller schema allt på nätet spelar ingen roll - du behöver bara en visuell bild av din studieverksamhet.

Om du inte är naturligtvis en planerare, eller om du bara gillar att gå med strömmen, det här steget kan kännas svårt. Men kvarstår. Ordning och med ett schema gör att fylla alla dina nödvändiga studieuppgifter mycket lättare.

Försök att arbeta baklänges från din testdatum för att schemalägga uppgifter. Till exempel, vad ska du göra dagen före testet och veckan innan? Sedan fortsätta arbeta bakåt tills du är tillbaka till den aktuella veckan.

När du vaknar och ser MAT studerar på dagens schema, faktiskt gör det studerar blir nästan lika enkelt som att borsta tänderna och gör din tvätt. Okej, kanske det är en överdrift, men du får idén. Göra MAT förberedelse del av din rutin gör det lättare att nå ditt mål.

Nu när du har planerat, fastställa en tidsfrist, och planerat din praktik, återstår bara en uppgift: Som Nike säger, "Just Do It".