Vad betyder "hotfoot" Mean?

September 24

Många människor i en viss ålder har en dunkel minne av en Marx bror stack en match mellan en annan brors sula och läder sedan, med att vicka ögonbryn, belysning matchen i brand. Intressant, det är inte ursprunget till idiomatisk fras hotfoot utan snarare en bokstavlig tolkning av det. Frasen betyder vad dess image antyder. Som ett verb, betyder det att tävla eller streck runt eftersom någon med en hotfoot har svårt att gå långsamt.

Den som stannar till bilden någon På väg från en plats till en annan vet hotfooter är i en stor brådska, förmodligen för att få något utfört eller att komma framåt. Någon kanske sparka på högvarv och hotfoot den runt ett långsamma folkmassan på flygplatsen eller ner till tunnelbana stopp för att försöka slå det inkommande tåget. Att hotfoot allmänhet innebär att röra sig snabbt och med syfte eller motivation. Även om det är sant att vissa människor verkar som kroniska hotfooters, alltid bråttom, det är nog för att de tror att de måste skynda för att få saker gjorda. Någon med en hotfoot inte bara vara hyperaktiva, racing härifrån till dit utan syfte i annat än att bränna energi sinne.

Andra idiom kan föreslå denna samma kvalitet rörlighet, från att gå som en fladdermus ut ur helvetet för att flytta vid ljusets hastighet. Någon som gör haste medan solen skiner rör sig snabbt för att få så mycket gjort som möjligt, bokstav medan det finns ljus för att se efter och bildligt medan det finns tillräckligt med energi, tid, eller annan råvara för att få det att hända.

Även om detta uttryck låter som det kan ha sitt ursprung i 1920-talet, tillsammans med idiom som 23 STICK och lösa läppar sjunker fartyg, frasen faktiskt går tillbaka mer än 700 år och var ursprungligen myntades i medelengelska. På något sätt, det lyckats vara uttrycksfull nog att behålla sin känsla av mening och förblir en aktiv idiom på engelska.

Vanliga verb som betyder ungefär samma sak inkluderar bult, dart, eller hurtle. Gillar du idiom, dessa verb innehåller också ett starkt imagistic komponent. Det är svårt att läsa ett uttalande som "Han rusade från dörren" utan föreställande just den snabbt och kraftigt direkt kvalitet rörelse.

En något motsatt innebörd finns i ett annat uttryck, långsam och stadig vinner loppet. I båda dessa fall har dock en ras av något slag, vilket innebär ett mål, slutligen vunnit eller nått. Å andra sidan, är någon som pulsar tillsammans på en sköldpadda takt som inte flyttar med motivation eller avsikt, vilket gör det en raka motsatsen uttryck.