Vilka är fördelarna med träpallar?

October 3

Pallar är ett förpackningsmaterial som ofta används för att lagra och transportera varor från ett lager till distributören. Träpallar används vanligen för att de är miljövänliga, billiga och lätta att reparera. Snabba produktionstider och möjlighet att säljas vidare är ytterligare två faktorer vid val träpallar.

Med ökad oro för effekterna av transportmaterialet miljö, träpallar ger ett miljövänligt alternativ. Material som används i deras konstruktion kan skördas från gamla pallar eller återvinnas för andra ändamål. Pallarna kan återvinnas till kompost, affisch styrelse, och papper. Gamla tillverkade av trä kan också användas för att konstruera nya pallar, beroende på tillståndet av materialet.

Till skillnad från de gjorda av plast, om träpallar sönder, reparationer kan göras för att återställa dem för användning. Många trä modeller är gjorda med olika styrelser. Dessa styrelser kan tas bort, om trasiga, och ersätts individuellt. Om en plastpall sprickor eller brott, reparationer är inte så enkelt eftersom materialet måste smältas ner och omformade för att göra en reparation.

Träpallar är snabb och enkel att konstruera. Många palltillverkare bygga dem för hand. Byggandet av den enklaste konstruktionen, pallar Stringer, kräver ofta bara tre stabiliserings styrelser, med däck styrelser bifogas. Stringer pallar kan konstrueras på bara några minuter, när materialen mäts för att uppfylla tillverkningsstorleksstandarder.

Råvaror som används för att tillverka träpallar kan vara billig. Mjukt trä används ofta för att bygga engångspallar, och är extremt kostnadseffektiv. Hardwood är dyrare och kräver ofta en handpenning från pallarna affärs beställning lövträ innan de byggs.

Pallar Hardwood kan kosta mer än andra trä pall sorter, men de kan säljas vidare, eller ens säljs tillbaka till tillverkaren för reservdelar eller återförsäljning. Vissa lövträd tillverkare kommer sänka priset på pallen, om verksamheten går med på att återvända de som används. Många lövskog modeller är sk blockpallar, som kan lyftas från alla fyra sidor. Träpallar som kan lyftas från alla sidor kan vara lättare att lagra i ett lager, och att manövrera med truckar eller pall uttagen.

När du väljer en pall sort för frakt syften får verksamheten överväga både trä- och plastpallar. Kostnad, andrahandsvärde, och påverkan på miljön kan utvärderas innan man väljer det bästa materialet. Träpallar kan också behöva uppfylla vissa riktlinjer hälso innan de transporteras mellan länder.