Vad är skillnaden mellan en Vegan och Vegetarian?

February 7

Skillnaden mellan en vegan och en vegetarian är att en vegan eliminerar alla djurprodukter från sin kost, inklusive mejeri. De som följer en vegansk livsstil i allmänhet inte bära läder och undvika produkter tillverkade av djur som ull, silke och ner. Vegansâ € enorm mänsklighet för djur är en bestående, tvingande övertygelse i sina liv.

Vegetarianer äter inte kött, fisk eller fågel, men kan äta mejeriprodukter som ost, ägg, yoghurt eller mjölk. Vegetarianer är inte så förutsägbar i sin tro, eftersom det finns många skäl att bli vegetarian att don € t nödvändigtvis inbegriper altruism som främsta motivet. Till exempel har många vegetarianer eliminerat kött till förmån för deras hälsa. I själva verket finns det många människor klumpas i kategorin vegetariskt. Laktovegetarianer äter mejeriprodukter, men inte ägg. Ovo-vegetarianer äter ägg, men inte mejeri. Lakto-ovo vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter. Orsakerna till dessa val är varierad och bygger på individuella övertygelser. I vissa fall de bygger på moraliska val, och i andra på kostbehov eller enkla önskemål.

En vegan, å andra sidan, är själv förbundit sig att upprätthålla en personlig levnadsstandard när det gäller djur. Den vegan kommer ofta gå längre än eliminera kött, mejeri och animaliska produkter, för att bli en aktivist för djurens rättigheter. Generellt är vegan synpunkt att djur är inte här för att utnyttjas av människan, och att kommersialisering av djur med nödvändighet en grundläggande, omänsklig komponent och bristande respekt för grundläggande livet. Tyvärr, grymma metoder är ofta billigare metoder, och djur som föds upp för kött eller mejeriprodukter från kommersiella intressen är vanligt och rutinmässigt hålls i missförhållanden och slaktas på ett inhumant av intresse för en konkurrensutsatt marknad.

Det finns också humanitära frågor i samband med att vara vegetarian och vegan. Det har bevisats att om mark som används för betande boskap var i stället används för att höja grödor, världssvälten lätt kunde elimineras. Pund för pund, boskap konsumerar långt mer protein i korn än de levererar i kött. Dessutom har många länder i tredje världen föda upp nötkreatur i syfte att exportera köttet till rika nationer, medan deras egna massorna svälta, inte har råd kött.

Dock kanske hälsa vara den vanligaste orsaken till att bli vegetarian eller vegan. Även personliga föreställningar om djur skiljer och världssvälten är fortfarande en avlägsen verklighet för de flesta människor i industrialiserade länder, människor reagerar lätt till idén om personlig vinning.

I detta syfte har internationella, oberoende studier som utförts av worldâ € s ledande hälsoorganisationer tillhandahålls långtgående och avgörande forskning. Början i början av 80-talet och fortsätter genom det sena 90-talet, studier funnit att en vegetarisk kost är mycket sundare än en som innehåller kött. Denna slutsats stöds av redundanta, verkliga mätbara, statistiska resultat. De organisationer (och studier) inkluderar British Medical Association (BMA), The China Study, Världshälsoorganisationen (WHO), Oxford Study, den Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), och den amerikanska Dietetic Association. Grund fynd är att eliminera kött minskar risken att smittas av många typer av kroniska sjukdomar och vissa typer av cancer. Medan en vegetarisk kost har sedan bedömts den hälsosam dieten av allt, flyttar närmare en mot en vegansk kost, desto större blir fördelarna. Många företag som erbjuder sjukförsäkring erbjuder nu rabatter till vegetarianer och veganer.

Om intresserad av att starta på vägen till en vegetarisk eller vegansk kost, en neednâ € t gå cold turkey, så att säga. Genom att titta efter vegan och vegetariska produkter i mataffären och försöker olika produkter varje vecka, med tiden kommer du att utveckla en lista av vegetariska livsmedel du tycker om. Eftersom denna lista växer och din smak förändras, kommer du att uppskatta hälsosam känslan av att äta vegetariskt. Processen att byta din diet och förbättra din hälsa kan vara en gradvis och naturlig.

 • En vegetarisk rätt som inkluderar ost.
 • Grönsaker utgör en stor del av en vegankost.
 • Mark som används för betande kor kunde föda betydligt fler människor det användes för grödor istället.
 • Silk kokonger. En vegan allmänhet inte använda någon produkt tillverkad av djur, inklusive silke.
 • En ovo-vegetarian äter ägg, medan en vegan inte.
 • Nötkreatur konsumerar mer protein i korn än de levererar i kött.
 • En vegan kommer inte bära kläder gjorda av läder, om det inte är speciella vegan läder som är gjord utan animaliska produkter.
 • Vegan majonnäs använder inte ägg.
 • Vegetariska kött smular är gjorda av texturerat vegetabiliskt protein.
 • Vissa veganer har en allergi eller känslighet för mejeriprodukter eller undvika dem av etiska skäl.
 • Veganer äter inte mejeriprodukter, såsom yoghurt.