Hur väljer jag det bästa Pinch Veckat Gardiner?

October 26

Nyp plisserade gardiner kan lägga tidlös elegans till alla rum. Nyp veckade gardiner ofta fodrade, vilket gör dem energieffektiva samt att ge utrymme-mörknande fördelar. För att välja den bästa nypa veckade gardiner för ditt fönster, måste du göra flera val avseende funktionalitet, pris, stil, färg och tyg. En annan viktig faktor är den typ och antal veck du vill gardinerna ha.

Nyp veckade gardiner skapas när gardintyg viks eller "klämd" och sedan sys ihop med jämna mellanrum, skapa jämnt fördelade veck eller veck i tyget. Det finns flera typer av nypa veckade gardiner, inklusive enstaka veck, dubbelveck, och trippel veck, som också är känd som en fransk veck. Skillnaden mellan varje veck typ är hur många veck utgör varje veck. En enda veck har en hjord har en dubbel veck två veck, och en trippel veck har tre veck.

Nypa veckade gardiner brukar betraktas som en formell window dressing och är vanligast i draperi stil gardiner, men fönsterskärmkanterna kan också nypa veckade. De är mer formellt än andra stilar av gardiner, så nypa veckade gardiner används oftast i formella rum såsom matsalar och vardagsrum, snarare än tillfälliga rum som kök och familjerum. De kan användas i alla rum om rätt tyg och färg val är gjorda för att komplettera det rummet.

Gardinen längd och tyg spelar en viktig roll för hur formella det övergripande utseendet kommer att bli. Tyger som mocka, sammet, siden och jacquard används ofta för nypa veckade gardiner. Tyngre material, såsom sammet eller mocka, ger en rik känsla i rummet; De kan också vara tungt och mörkt, så det är bäst att undvika dessa material i små utrymmen eller i rum med mörka väggar eller mörka möbler. Lättare material som siden eller satin kan fortfarande vara eleganta samtidigt lättar upp ett rum. De tenderar att släppa in mer dagsljus än tyngre material, vilket gör dem ett bra val för nästan alla rum.

När du väljer dina gardiner, överväga hur länge du vill att de ska vara. De kommer lätt göras i ett sortiment av längder, så du kan välja att ha dem så länge fönstret själv, tillräckligt länge för att köra från gardinstång till golvet, eller längre än golv längd för att skapa en liten pool av material på golv. Mät alltid själva fönstret för att bestämma de riktiga mätningar längd och bredd.

Färgen och mönstret på gardinerna är andra viktiga val. När du väljer mellan en solid färg och mönstrat tyg, måste du välja gardiner som kommer att komplettera den befintliga färgschema och inredning av rummet där de kommer att hängas. Å andra sidan, kan välja en djärv färg eller mönster för dina gardiner gör ditt fönster behandling i fokus i rummet och vara utgångspunkten för ditt rum design.

Nypa veckade gardiner brukar hängde på gardinstång med hjälp draperi krokar. Den raka änden av draperi krok skjuts in i veck på baksidan av gardinen, som lämnar slingan delen av kroken fri. Kroken är sedan loopas över gardinstång för att hänga gardiner. Gardin clips eller klipp ringar kan också användas för att hänga nypa veckade gardiner. Klippen snäpper på gardinerna och sedan ringdelen skjuts på gardinstång.

  • Jacquard är en typ av väv som används för att producera bildeffekter.