Hur väljer jag det bästa Pro Bono konkurs advokat?

November 6

En person som söker den bästa pro bono konkurs advokat bör först utföra vissa allmänna forskning om konkurslagstiftningen. Detta gör det möjligt för honom att få en bättre förståelse av konkursprocessen och hjälpa honom ställa välgrundade frågor under den inledande möte med en potentiell advokat. För det andra bör han få remisser till flera konkurser advokater och boka ett möte med minst tre av dem. Slutligen, förbereda för mötet genom att sammanställa pappersarbete som deklarationsblanketter och räkningar samt genom att skriva ner viktiga frågor att ställa till advokat för att bättre bedöma advokaten.

Advokater uppmuntras att ge några pro bono juridiska tjänster, och vissa statliga advokatsamfund kräver ett visst antal pro bono timmar per år, men dessa timmar - om det behövs - är begränsade. Advokater utför generellt pro bono arbete när de tror på ett visst fall, vill hjälpa en ideell organisation eller någon av låg inkomst, eller för att de gillar en viss kund. I konkurser, en persons brist på inkomst är oftast irrelevant eftersom en konkurs advokat hjälper en person att eliminera skuld, vilket kommer att frigöra någon inkomst för andra ändamål, inklusive advokatkostnader. En konkurs advokat kan komma överens om att ta en pro bono fallet om en person har absolut ingen inkomst. De som gör kommer sannolikt att få betala för konkurs tjänster, om han inte kan övertyga en konkurs advokat för att göra jobbet gratis.

Utföra allmänna forskningen inom området konkurslagstiftningen innan du väljer en pro bono konkurs advokat är ett viktigt steg. Den tillåter en person att fråga en advokat bättre frågor under den inledande mötet. Detta gör mötet mer produktiva för kunden än att bara vandring till advokat om en situation. Förberedelser inför mötet visar också advokaten att en person inte kommer att slösa sin tid. Detta kan också bidra till att övertala advokaten att acceptera en pro bono fall.

När de söker remisser för ett pro bono konkurs advokat, kan en person börja med att fråga betrodda familjemedlemmar och vänner för referenser. Staten advokatsamfundet är en annan källa till eventuella remisser och kanske kan berätta en person om en viss advokatbyrå ger gratis konkurs juridiska tjänster. En stat bar kan inte berätta en person om en viss advokat är den bästa pro bono konkurs advokat, eftersom dess remisser är neutrala. Det kan dock berätta om klagomål har lämnats in om en viss advokat. Vissa samhällen har också organisationer som tillhandahåller behovsbaserade pro bono juridiska tjänster för dem som omfattas.

Efter samla flera namn, bör en person schemalägga möten med minst tre jurister; mest erbjuder en gratis inledande samråd. En person kan ställa när arrangera en intervju om pro bono representation är en möjlighet. Frågar upp framför undviker att slösa tid med en intervju, om advokat är ovillig. Alternativt kan en person vänta med att ta upp pro bono frågan under intervjun. Detta gör att han kan träffa advokaten, ställa frågor om hans fall och om konkurs, och försöka övertyga advokaten att ta över ärendet på pro bono basis.

  • En konkurs advokat kan komma överens om att ta en pro bono fallet om en person inte har någon inkomst.
  • Frågar advokat nyckelfrågorna är en viktig del av jurist välja process.