Vilka är de olika sätt att få hjälp med Debt Relief?

August 5

Få kredit rådgivning, inskrivna i en skuldhantering program, och läsa självhjälpsböcker är några sätt att få hjälp med skuldsanering. Kredit rådgivning hjälper människor bedöma deras nuvarande finansiella situation, gör en budget, och lära sig att undvika att gå djupare i skuld. Skuldhanteringsprogram är organisationer som helt hanterar en persona € s kreditkorts och lånebetalningar. Dessutom kan självhjälpsböcker ibland hjälpa en person att bättre hantera problemet själv. Den skuldlättnad verksamheten belastas med bedrägerier som lovar snabbare, enklare, och ibland billigare lösningar på problemet.

Många människor får hjälp med skuldlättnader genom att kontakta en kredit rådgivning organisation. Målet med en kredit rådgivning organisation är att hjälpa människor att bedöma deras ekonomiska situation, utveckla en budget, och ha kunskap för att bättre hantera pengar i framtiden. Organisationer som denna brukar ge entimmespass på ett möte basis och ger kunden läromedel för att ta hem. Vissa organisationer är ännu icke vinstdrivande, med minimala till inga avgifter, men det finns också oseriösa företag som påstår sig vara icke-vinstdrivande, men faktiskt har dyra, upfront avgifter och ingen avsikt att hjälpa kunden. Välrenommerade företag är vanligtvis förknippas med universitet, kreditföreningar och andra trovärdiga organisationer.

Skuldförvaltning program tar hand om alla de clientâ € s kreditkort räkningar och lån, och kunden skickas en faktura varje månad. Denna typ av program är oftast avsedd för personer som inte är disciplinerade eller organiserade tillräckligt för att betala av skulden ensam. De flesta människor kan få hjälp med skuldlättnader med andra metoder, så skuldhantering brukar rekommenderas till människor som en sista men potentiellt effektiv utväg. Å andra sidan, skuldhanteringsprogram som lovar kunderna en skuldfri tillvaro inom veckor eller månader är ofta bedrägerier. Beroende på hur mycket skulder en person har, kan en skuldhantering programmet tar fyra år eller mer att slutföra.

Böcker kan vara en användbar källa för hjälp med skuldlättnader. Självhjälpsböcker kan inte ge konsumenterna råd perfekt anpassade till deras situation. Den största fördelen med böcker, är dock att de kan vara mycket billigare och mer tillgängliga än andra tjänster skuldförvaltning. Läsa lämpliga självhjälpsböcker kan undervisa konsumenter tekniker för att vistas i skuld, samt att utbilda dem om alternativ för att få ut av skulden. Självhjälpsböcker kan vara ett bra ställe att börja när söker hjälp med skuldlättnader, eftersom de kan peka konsumenterna mot specifika typer av praktisk hjälp.

  • Skuld förhandlare kan arbeta med banker om villkoren för en inteckning.
  • Kredit rådgivning program kan hjälpa människor med skuldlättnader.
  • Skuldlättnads ​​rådgivare kan hjälpa människor skära ner på utgifterna vanor som orsakade deras skuldfrågor.