Vad är Berberine?

August 8

Berberine är en kristallin alkaloid som utvinns ur rötterna av flera olika växter. Anses vara till hjälp både som kosttillskott samt en medicin i flera kulturer, är alkaloiden något gul i färgen och har en bitter smak. Substansen löses inte upp väl i vatten, men kan lösas upp effektivt i alkohol samt i eter.

Flera olika växtrötter, inklusive berberis och goldenseal rötter, är utmärkta källor till berberine. Den torkade alkaloid kan konsumeras internt, men kan ibland också användas i en grötomslag. Olika skolor av alternativ healing gör användningen av detta ämne i olika former, ibland som en tinktur eller tillsammans med andra växtbaserade produkter.

Det finns flera fördelar för hälsan i samband med användning av berberine. En av de viktigare har att göra med behandling av olika typer av svampinfektioner. Den alkaloid tros vara ett effektivt sätt att hantera olika typer av jäst, samt hantera parasiter som borrar in i huden. Det finns också vissa belägg för att berberine är till hjälp för att lösa virus- och bakterieinfektioner. Ämnet har länge ansetts vara ett effektivt verktyg i slåss kolera.

Även om det finns vissa anekdotiska påståenden om berberine fungerar bra som ett antibiotikum, är bevisen stödjer detta påstående något tunn och inte accepteras av många i det medicinska samfundet. Ändå kan ämnet ibland fungera som en GÖRA MÖJLIGT, hjälpa andra föreningar fungera mer effektivt. Detta faktum har lett till införandet av alkaloiden i vissa traditionella såväl som homeopatiska mediciner formulerade för behandling av hälsofrågor som inte påverkas direkt av berberine.

Pågående forskning om användningen av berberine har lett till införandet av alkaloiden i ett antal OTC-produkter samt naturläkemedel och kosttillskott. Vissa märken av ögondroppar uppta ämnet i formeln. Forskning om effekten av denna alkaloid vid behandling av MRSA pågår, och har visat vissa uppmuntrande resultat. Produkten är också tänkt att vara till hjälp med ett antal hudåkommor när de används i ett grötomslag, samt ett verktyg att använda för att lindra symptomen av en vanlig förkylning.

Berberine har skillnaden av att vara bland de örter som används i många olika typer av medicinska traditioner. Både östra och västra medicin har identifierat några användningsområden för denna alkaloid, vilket leder till läkemedelsföretag runt om i världen, inklusive produkten i ett antal olika mediciner. Även om det finns viss potential för berberine biverkningar som huvudvärk eller sömnlöshet, verkar förekomsten av några biverkningar att vara extremt låg, vilket gör ämnet ett populärt alternativ med läkare av alla slag.

  • Vissa ögondroppar innehåller berberin.