Vad är en Dead Mall?

June 26

Döda gallerior är shopping malls som är förbi deras premiärminister. Även när en blomstrande plats för handel, en död galleria har oftast ett växande antal tomma skyltfönster och en uttalad minskning av antalet konsumenter som handlar i butikerna som finns kvar i drift. Flera olika faktorer kan bidra till en gradvis försämring av en gång blomstrande galleria, inklusive förändringar i ekonomin och en förskjutning i makeup av kvarteret som omger köpcentret.

En av de första tecknen på att ett köpcentrum är börjar att omvandla till en död galleria är förlusten av en eller flera ankare butiker. Ett ankare butik är oftast ett stort varuhus som fungerar som en av de viktigaste drar till köpcentret. Många gallerior har 4:58 ankare butiker strategiskt placerade runt kluster av mindre butiker som finns i kärnan av layouten på köpcentret. När ankare butiker väljer att flytta, konsumenterna har mindre incitament att handla på köpcentret. Som försäljnings falla, de mindre butikerna börjar att flytta eller gå i konkurs. Slutresultatet är köpcentret faller i onåd och börjar dö.

Ursprunget till den döda gallerian kan ha att göra med förändringar i demografin i en stad. När tillväxten börjar ske i utkanten av staden, andra gallerior och köpcentrum poppa upp för att ge shoppingmöjligheter till de snabbt växande områdena. En mall som ligger i en del av staden som inte växer kommer att börja att stagnera. När rikare befolkningen i staden börjar att röra sig bort från området av gallerian, de omgivande förändringar området. Kriminalitet ibland öka, vilket fungerar som en annan avskräckande för både konsumenter och ägare av butiker i köpcentret. Om trenden inte vända, butiker och konsumenter börjar att dra ut och lämnar en död galleria.

Inte varje döda köpcentrum hamnar som raserades efter alla butiker dra ut. I vissa fall kan en övergiven galleria köpas av en kommun och förvandlas till kontor. En död galleria ibland övertas av nya ägare och omvandlas till en enorm loppmarknad.

En död galleria är ibland som ett Greyfield. I huvudsak greyfields är webbplatser som redan är utvecklade med VVS och elektriska tjänster. Även om de döda köpcentret rivs, får nya byggnader byggas med hjälp av de allmännyttiga uppkopplingar som redan finns på plats på webbplatsen.

  • Gallerior tenderar att frodas när ankare butiker kvar.
  • Vissa gallerior, kallade döda gallerior, anses förbi deras premiärminister.
  • Tomma skyltfönster är en stor del av döda gallerior.