Vad är en medicinsk Ersättning konto?

July 8

En medicinsk ersättning konto är en flexibel utgifterna arrangemang tillgänglig för amerikanska arbetare som tillåter dem att undvika vissa skatter på pengar de spenderar för att möta sjukvårdskostnader annars inte betalas av sjukförsäkringen. Ibland förväxlas med en medicinsk sparkonto, en medicinsk ersättning konto ackumuleras medel endast under ett kalenderår och skall användas för kostnader som uppstått under det året. Medicinska sparkonton, å andra sidan, är oftast bara tillgängliga för personer med hög självrisk planer, och är uppbyggda för att ta emot bidrag och göra utbetalningar på lång sikt. Medicinska ersättning konton är en av två typer av flexibla utgifterna konton tillåtna enligt § 125 i den amerikanska skattelagstiftningen; den andra används för att betala för beroende kostnader vård.

En person måste vara anställd för att delta i en medicinsk ersättning konto planen, eftersom det enda sättet att sätta skattefria dollar i planen är genom en lönelistan. Deltagarna kan välja att ha en del av sin ersättning dras från deras lön på en före skatt basis och ackumuleras i en särskild, icke räntebärande konto. Valet är bra bara för innevarande kalenderår, och en gång började, avdragen kan inte ändras eller upphöra, förutom i nödsituationer, eller uppsägning. Arbetsgivaren har rätt att begränsa det årliga avgiftsnivån, och Internal Revenue Service (IRS) regler förbjuder bidrag på mer än $ 2500 $ (USD) i något kalenderår. Hela beloppet av det årliga bidraget är tillgänglig för en deltagare direkt efter den första avdrag görs, en förfinansiering funktion som ibland skapar kontrovers.

En medicinsk ersättning konto kan användas för att betala för kvalificerade medicinska kostnader som inte täcks av sjukförsäkringen eller på annat sätt ersätts. Till exempel kan den användas för att betala självrisker för läkarens mottagningsbesök och recept, samt för sjukvårdskostnader som inte täcks av en särskild hälsoplan, såsom tandvård, akupunktur eller kiropraktik tjänster. En medicinsk ersättning konto kan inte användas för att betala för over-the-counter (OTC) läkemedel, men inte heller kan den användas för att betala för kosmetiska produkter, vitaminer eller kosttillskott.

Arbetsgivare administrera ibland sina egna medicinska ersättning kontoprogram, men i de flesta fall, de administreras för en relativt liten avgift servicebyråer. Deltagarna får tillgång till sina medel genom en skadeprocess, där de betalar kostnaden och sedan ersätts av planen, men många planer nu erbjuda ett betalkort som deltagarna kan använda vid köptillfället. I båda fallen måste de presentera ordentlig dokumentation för alla kostnader hävdade.

Medicinsk ersättning konton kan bara användas för att betala för kvalificerade sjukvårdskostnader som uppkommit under samma år medlen dras från deltagarens ersättning. IRS tillåter en två och en halv månad frist efter varje år för deltagarna att lämna in krav, men alla medel som inte används ska återgå till arbetsgivaren, en funktion som vanligtvis kallas "använda det eller förlora det." De som är behöriga att delta i en medicinsk plan ersättning är således uppmanas att uppskatta sina täckta kostnader noggrant och inte bidra med mer än vad de räknar med att kunna använda.

Medicinska ersättning konton är ibland kontroversiell på grund av den förfinansiering arrangemang, som är den funktion som tillåter en deltagare för att komma åt hela beloppet av den årliga valet innan det faktiskt har ackumulerats på kontot. Påståendet är att arbetsgivarna är onödiga risker eftersom deltagare som uttömmer sina medicinska ersättning konton i början av året kan därefter säga upp sin anställning, och behöver inte betala tillbaka arbetsgivaren det förfinansierade beloppet. Den förfinansiering funktionen är det enda sättet att leverera planens förmånen för en deltagare som ådrar höga sjukvårdskostnader i början av året, dock.

För att hjälpa att kompensera för de potentiella problemen med förfinansiering, arbetsgivare är lättad av löneskatt skulden på eventuella belopp som dras för medicinska ersättning konton, vilket är mer än 7,5% av avdragen. Dessutom oanvända medicinsk ersättning kontomedel återgå till arbetsgivarens kassa, ett belopp uppskattas för närvarande vara ca 14% av de totala valda avdrag. Slutligen arbetsgivare rätt att införa ett tak för bidrag under 2500 $ USD locket ut av IRS. Det verkar fortfarande finnas möjlighet att en liten arbetsgivare faktiskt kan förlora pengar på grund av förfinansiering en medicinsk ersättning konto program, men i de allra flesta fallen, arbetsgivarna att vinna mycket mer än de kan förlora på grund av förtida sparande.

Anställda som deltar i medicinska ersättningsplaner tenderar också att dra stor. Deltagare i den högsta inkomstskatteklass som bidrar den högsta tillåtna kan spara mer än $ 750 i federal inkomstskatt. Dessa fördelar gör att delta i medicinska ersättning konton ett värdefullt alternativ för både arbetsgivare och arbetstagare.

  • Många människor använder flexibla utgifter konton som ett sätt att komplettera sjukförsäkring som inte helt uppfyller deras behov.