Tillämpa Feng Shui principer till din säng

June 26

Feng Shui innebär många principer för lyckobringande (eller positivt) placering av din säng. För att dra nytta av så många av dem som du kan använda sunt förnuft, tillsammans med villkoren för ditt individuella rum, för att göra de bästa valen möjligt. Till exempel, upphöjd position konceptet visar hur du uppnår den mest kraftfulla sängläget enligt en Feng Shui tankeskola. Om du ser att ditt sovrum inte uppfyller dessa kriterier - inte panik! Det finns botemedel du kan genomföra för att dramatiskt öka ditt sovrum situation.

Positionen för bädden relativt dörr

Första Principen upphöjd position anger att läget på sängen relativt sovrumsdörren hastigheter viktigare än kompassriktningen sängen står inför. Det är, du behöver inte analysera om din säng vetter mot öster, väster, norr eller söder. Du kan vara lugn och placera sängen beroende på hur det bäst avser den andra viktigaste inslaget i rummet - dörren.

Avståndet från sängen till dörren

Andra principen Den upphöjd position håller att sängen ska sitta så långt från sovrumsdörren som möjligt. Om dörren är till vänster, är den bästa positionen längst till höger i rummet; om dörren är till höger, är den bästa sängen platsen längst till vänster i rummet; och om dörren är centrum, är den bästa platsen antingen längst till höger eller längst till vänster hörn av rummet. (Se figur 1.) Ju längre din säng sitter från dörren, desto mer kontroll du kan känna dig över din plats och ditt liv. Du är inte överraskad lätt, och du har gott om tid att förbereda sig för händelser som de utvecklas.

Tillämpa Feng Shui principer till din säng

Figur 1: Den upphöjd position: Tre placeringsalternativ för din säng.

Den sovandes omfattning visioner

Principen tredje upphöjd position hävdar att sängen positionen bör tillåta den sovande största möjliga omfattning rummet. En minskad intervall synhåll inom rummet kan begränsa den sovandes chi och hans eller hennes liv vision. Ju större utrymmet framför din säng, expanderar mer ditt liv, andas, och förbättrar. Av denna anledning, Feng Shui varnar placera foten av sängen mot en vägg, vilket kan blockera din karriär och orsaka fot och fotled problem. Dessutom kan placera din säng direkt mot en sidovägg (utan mellanrum sidan av sängen och väggen) gör att du känner trångt, kvävas, och mindre flexibla i livet.

Synligheten av sovrumsdörren

Den fjärde befalla princip Position stater att du tydligt ska se dörren till sovrummet från sängen. Detta koncept innebär att när man ligger på rygg i sängen - det vill säga i mitten av sängen (om du sova ensam) eller på din sida av sängen (om sova med en partner) - du kan öppna ögonen och genast se dörren till rummet utan att flytta din kropp. Om du måste utföra gymnastik eller skapa nya yogaställningar för att se vem eller vad som kommer in genom dörren, gör din säng läge inte uppfyller denna princip.

Inte ser vem närmar kan hålla dig osäker och på kanten. Även om du tror att du är van vid att inte se dörren, du fortfarande sannolikt erfarenhet pågår medvetna stress, vilket kan skapa obalans och frustration. Möjligheten att alltid bli skrämt kan hålla dig på kanten, och med tiden, kan det ständiga spänningar och oroligheter orsaka en obalans i nervsystemet. Resultaten kan innefatta nervösa problem, arytmi och hjärtklappning. Dessutom upprepade gånger vrida kroppen för att se om någons ankomst kan orsaka hals och spinal problem i det långa loppet.

Om din säng läget inte tillåter dig att se dörren och du kan inte flytta sängen, kan du placera en betydande spegel mittemot sängen som gör att du enkelt se dörren. Om du behöver vinkel spegeln visar dörren, använd en stående spegel vinklas till önskat läge.

Den direkt linje från dörren

Principen Den femte upphöjd position håller att sängen inte ska sitta i direkt linje av vägen i dörröppningen. Om din säng inte sitta i direkt linje av dörren, kör chi av dörren direkt och alltför kraftfullt i mitten av sängen. Denna faktor kan skapa sjukdomar längs mittlinjen av kroppen.

Ju längre du sover från dörren och mer av rummet du se i sängen, desto mer kan du känna kontroll över din omgivning och därmed ditt liv. Att se dörren till sovrummet symboliserar att du vet vad livet är att föra och känner förberedda för att hantera vad som än kommer. Du har kommandot, och resultaten manifestera positivt på många områden av ditt liv.

När man följer principen upphöjd position, kan du välja mellan tre alternativ för bra säng placering. (Se figur 1) Val 1-b och 1-c är båda utmärkta; bara vara säker, om möjligt, att lämna tillräckligt med utrymme på sidan närmast väggen för din partner (eller dig själv) för att komma i säng. Position 1-a (sängen vinklad i hörnet) är den starkaste valet av allt; det vinner stöd från två väggar snarare än en vägg. Om du väljer det här läget, då din säng bör har en solid sänggavel. Se till hörnen av sängen röra ordentligt väggarna. Du kan förstärka denna sängposition genom att placera en anläggning och ett ljus bakom sänggaveln. (En verklig eller en konstgjord anläggning fungerar för denna bot, och ljuset ska vara i gott skick, men behöver inte vara på alls.