Vad bör jag tänka när man köper Mahogany Doors?

August 17

Mahogny dörrar används på insidan och utsidan av hem och företag för att lägga till en touch av skönhet och elegans. När du väljer vilka mahogny dörrar att köpa, det finns ett par saker som måste tas i beaktande. Dessa överväga både om dörrarna är för yttre eller inrebruk, vilken stil du är ute efter, anpassade funktioner du önskar och hur mycket du är villig att spendera.

Mahogny dörrar används oftast som posten dörrar på utsidan av hemmet. Detta beror på att ytterdörrar har många olika eleganta funktioner för att accentuera dörren. När du väljer en yttre mahogny dörr, måste du bestämma om du vill enkel- eller dubbeldörrar, även känd som franska dörrar.

Dubbla dörrar göra ett hem ser mer inbjudande och tillåta lättare tillgång när du flyttar möbler och vitvaror in och ut. Franska dörrar tar upp mycket utrymme på en vägg, så utrymme måste beaktas. På grund av de begränsningar som de flesta hem dessa dagar rymd, dubbeldörrar är inte lika populär som en enkeldörrar, vilket gör dem unika för bostäder. Massivt trä dubbel mahogny ytterdörrar kosta mellan $ 1500 till $ 2000 $ (USD). Ytterdörrar är vanligtvis inte tillgängliga i fanér, eftersom de inte väder väl.

Enstaka mahogny dörrar är billigare än franska dörrar, av uppenbara skäl. Alla mahogny dörrar finns i plattor, förborrat eller pre-hängd. Slab stil betyder att dörren inte har några hål eller hårdvara bifogade. Förborrade hänvisar till en dörr med hålen för ratten och gångjärn redan borrat. Pre-hung innebär dörrarna redan hänger i sin ram, så att de kan öppnas och stängas. Enstaka ytterdörrar varierar i kostnad från $ 800 till $ 1200 USD, utan anpassade funktioner.

En majoritet av ytterdörrar finns med anpassade funktioner. Mahogny dörrar kan köpas med frostat glas, glasrutor och smidesjärn skär. Det finns också designar att införliva glas och smide designar tillsammans. Dessa funktioner kan öka kostnaden för dörrarna med så mycket som $ 1000 USD.

Mahogny innerdörrar finns i massivt trä eller med en mahognyfanér finish. Båda stilarna kan ha höjt eller platta paneler, som uppfyller de designidéer för de flesta människor. Liksom ytterdörrar, dessa dörrar finns med glas funktioner såsom paneler eller frostat mönster. Fasta dörrar kostar mellan $ 500 till $ 800 USD dollar medan fanérdörrar varierar i kostnad från $ 200 till $ 400 USD.

Dörrar som används för att separera garaget från resten av huset måste vara brandklassade. Detta innebär att dörren har en fast kärna, om det är massivt trä eller träfanér. Detta tillåter dörren att motstå eld under 20 till 90 minuter, beroende på dörren köpt. Priserna för denna typ av dörr varierar dramatiskt beroende på rating, storlek och om det är fast eller träfanér.

  • Mahogny dörrar kan lägga till en touch av skönhet och elegans till hem och företag.