Hur man läser ett gitarrackorddiagram

August 24

Även om du inte behöver läsa noter för att spela gitarr, kommer du vill lära dig att läsa ackorddiagram. Musiker har utvecklat några enkla knep, såsom ackorddiagram, så att de kan kommunicera sådana grundläggande idéer som sång struktur, ackord konstruktion, ackordföljder, och viktiga rytmiska figurer.

Oroa dig inte - läsa en ackorddiagram är inte som att läsa musik; det är betydligt enklare. Allt du behöver göra är att förstå var att sätta fingrarna för att bilda ett ackord. Följande bild visar ett ackord diagram, den grundläggande element i ett ackord diagram.

Hur man läser ett gitarrackorddiagram

Låt oss ta en titt på anatomi ett ackord diagram:

  • I ackordnamnet, en enda stor bokstav, eller en enda huvudstaden följde endast av en höjd eller sänkt representerar ett durackord - så ackordet som visas här är E-dur. Andra ackord bygger på förändringar av eller tillägg till noterna i ett durackord. Till exempel är Em ett E mollackord, är E7 en E dominant sjunde ackord, Emaj7 eller EM7 är en stor sjunde ackord, Emin7 eller Em7 är en e-moll ackord, och Em9sus4 / G är. . . väl, låt oss bara säga att ackordnamn får bara mer komplicerat som du lägger till och ändrar toner.
  • Rutnätet av sex vertikala linjer och fem övergripande bestämmelser representerar gitarrens greppbräda. Tänk på det som tittar rakt på den övre delen av gitarrens hals framifrån.
  • De vertikala linjerna representerar gitarrsträngarna. Den vertikala linjen längst till vänster är den låga 6th strängen, och längst till höger vertikal linje är den höga 1st strängen.
  • De horisontella linjerna representerar band. Den tjocka horisontella linjen på toppen representerar muttern, där greppbrädan slutar. Så det första bandet är faktiskt den andra vertikala linje uppifrån. (Låt inte orden här förvirra dig;. Titta bara på gitarr)
  • Prickarna som visas på vertikala sträng linjer mellan horisontella fret linjer representerar anteckningar som du bandet.
  • Siffrorna direkt under varje sträng linje (precis under den sista bandet raden) ange vilka vänster finger du använder för att gräma denna anmärkning. På vänster, 1 = pekfinger; 2 = långfinger; 3 = ringfinger; och 4 = lillfinger. Du behöver inte använda tummen för att gräma, utom i vissa ovanliga omständigheter.
  • X eller O symboler direkt ovanför vissa sträng linjer indikerar strängar som du lämnar öppen (unfretted) eller att du inte spelar. Ett X över en sträng betyder att du inte plocka eller slå den strängen med höger hand. En O indikerar en öppen sträng som du spelar.

I de flesta fall kommer du främst att behandla ackord som faller inom bara de fyra första banden av gitarr. Ackord som faller inom de första fyra banden använder vanligtvis öppna strängar, så de är kallade öppna ackord. Men i vissa särskilda fall, kommer ett ackord att börja på en annan plats än den första bandet bandet. När detta händer, visas en siffran till höger om diagrammet, bredvid eller ovanpå bandet linjen, för att indikera på vilken FRET du faktiskt starta. (I sådana fall är den övre raden inte muttern.)