Är Free Kontroll en bra affär?

August 20

När idén om en fri checkkonto kom in i bankvärlden, var det en revolutionerande idé. Gratis kontroll? Score! Vad innebär gratis kontroll innebär dock? Är det bara fri från den traditionella månadsavgift i samband med andra typer av konton eller är allt verkligen gratis? Det låter för bra för att vara sant och det mesta av den tid det är. Gratis kontroll kan delvis fri eller ens det mesta gratis, men vara medveten om att det finns andra avgifter dolda och bunden i andra aspekter av din bankerfarenhet.

Vissa banker skryta med gratis kontroll, men det finns uppenbara avgifter i samband med det som en för ATM-kort, för att använda debiteringsfunktionen på ditt kort, för checkar, kassaavgifter mm betala pengar för att använda dina pengar är en smärta och en som i en idealisk värld skulle du inte ha att göra med. Medan nästan alla kontroll konton har särskilda friskrivningsklausuler som går längs med deras gratis kontroll avtal, vissa konton är definitivt mer "fri" än andra.

Vanligtvis gratis kontroll konton täcker bara grunderna så om du är den typ av bankiren som bara behöver en plats att lägga sina pengar, en plats där du enkelt kan spendera och insättning utan alltför många strängar och kryphål, sedan en gratis kontroll alternativ kan definitivt vara vägen att gå. Enligt min erfarenhet med fria kontroll konton, det verkligen kan vara gratis om du bara använder grunderna och inte har några extra tillägg till kontot. Det är något att tänka på för ibland minimum är inte vad som finns i ditt bästa intresse. Om du ofta köper officiella kontroller och postanvisningar, kan det vara värt att betala lite extra för ett särskilt paket som antingen minskar eller eliminerar extra kostnad.

Avgifterna skulle jag definitivt undvika är sådana som tar betalt för att använda ditt betalkort och avgifter för att inte bibehålla ett saldo. Nästan varje bank du tittar in har någon version av gratis kontroll (vilket innebär ingen avgift för att helt enkelt ha kontot), men de roliga grejer kan variera beroende banken. Jag tror gratis kontroll är alltid rätt väg att gå om det ger nog av vad du behöver. Going for en uppgradering som kostar mer är okej också, om det är vad som passar dina finansiella behov bäst.

Så gratis kontroll kan definitivt vara en bra affär om det innehåller vad som är viktigt för dig. Om den inte gör det, kontot upp, även om det är så varför öppna gratis? Poängen med alla dessa olika kontroll konton är inte nödvändigtvis att eliminera avgifterna, utan snarare att bästa passform och tillgodose dina skatte prioriteringar. Om gratis kontroll passar in på era planer, då är det en bra affär.