Vad bör barn vet om Polite Gift Reception?

August 19

Undervisning barn om artigt emot gåvor är viktigt under de första levnadsåren. Det är särskilt värdefullt att träna artigt emot gåvor, så att barnen är väl inövade före liv och rörelse i en semester eller födelsedag. Mycket små barn skriker ofta saker som "Jag har redan en!" Eller "Jag hatar det!" Detta kan orsaka obehag för alla, eller åtminstone lite av fniss. Som barn ålder, de flesta vänner och släktingar förväntar att barn kommer att förbättras i artigt emot gåvor.

Vid tiden barnen talar, kan det vara ganska enkelt att visa dem att det finns flera sätt att artigt emot gåvor, speciellt om gåvan är inte precis vad barnet hade i åtanke. Vissa människor rekommenderar skicka en gåva lista till vänner och familj.

Men många etikett experter anser att detta är oförskämt, och avskräcker artigt emot gåvor som inte var på en lista. Det finns en efterfrågan på vissa gåvor snarare än att låta anhöriga att välja inom sina tillgångar. Det går bra att leverera en lista på begäran, men då barnen har förväntningar på vad de kommer att få, och det är en väg mot elakhet.

Uppenbarligen barn som inte får vad han förväntar får svara på oförskämd sätt utan instruktion. Således den första regeln om artigt emot gåvor är att de inte är att vänta. Gåvor är ett sätt att visa att någon bryr sig om barnet. Förväntan av gåvor kan snabbt bli en efterfrågan på gåvor, vilket inte är artigt.

Nästa regel som hjälper barn öva artigt emot gåvor är att involvera barnen tidigt att ge sina egna gåvor. Har dem handla eller göra objekt att ge till vänner och familjemedlemmar. Barn kan snart få mycket glada att förutse hur någon kommer att få en gåva. Det kan hjälpa för barnen att inse, särskilt om elakhet har inträffat i det förflutna, hur de kan känna om någon inte fick en gåva på ett trevligt sätt.

Det rätta svaret på någon gåva är en snabb "Tack." Detta kan läras ut till den yngsta av barnen. Även om gåvan är inte vad som förväntades. De flesta barn som är fem eller sex ytterligare kan lägga till något trevligt om den nuvarande. Till exempel, "Jag älskar den här boken" Det här är emot en bok man redan äger och älskar kan uppmuntra uttalandet en sann berättelse, alltså inte uppmuntra barnet att ljuga, och främjar artigt mottagande av gåvor.

Ett barn, som får kläder, kan skrynkla upp sin näsa på en sådan gåva. Men en ny skjorta, nya strumpor eller pyjamas kommer sannolikt att vara till nytta. Artigt emot gåvor som dessa kan innefatta tack och ett uttalande som, "Jag är säker på att jag kommer att använda detta mycket." Eller "Wow, dessa kommer att hålla mig varm."

Artigt emot gåvor verkligen kräver praxis, eftersom barn inte slänga ut saker. Men om barnen vet att gåvor kommer från hjärtat, att folk gillar att ha sina gåvor uppskattat, och att det är viktigt att göra personen som ger gåvan må bra om deras val, kan det hjälpa till att förbättra artigt mottagande av gåvor. Rollspel kan ofta vara ett roligt sätt att leverera denna information utan att göra det till en föreläsning. I själva verket, som ordspråket säger, "övning ger färdighet."

  • Ett enkelt tack kort.