Vad är en högtalartelefon för bil?

May 21

En bil högtalartelefon är i grunden en mobiltelefon installerad i ett fordon med en högtalare så pass att ljud över hela bilen. Dessa telefoner har också mikrofoner som kan plocka upp someoneâ € s röst på avstånd så att vem som helst i bilen kan tala och höras av personen i andra änden. Detta möjliggör för flera personer till telefonkonferens i ett fordon på samma gång, och telefonerna oftast också möjliggöra handsfree.

Det finns två huvudlägen som skiljer olika bil högtalartelefon modeller. Dessa två lägen är kända som halv duplex och full duplex. I halvduplex telefoner, när en person talar, personen i andra änden kan inte han hörde, och detta kan leda till svårigheter i samtal. En full duplex bil högtalartelefon tillåter båda sidor av konversationen att höras hela tiden, och dessa är i allmänhet mer önskvärt.

De flesta bilar högtalartelefon modeller kan även användas som vanliga handhållna telefoner också. Detta är viktigt, eftersom högtalartelefon donâ € t möjliggöra privata samtal. För de flesta modeller är högtalartelefon påslagen med en knapp, eller telefonen kan sättas i högtalarläget med röstkommandon.

Vissa människor tror att en bil högtalartelefon är mycket säkrare vid körning än en vanlig mobiltelefon. I teorin kan tala in i en bil högtalartelefon vara mindre störande för föraren, och det lämnar båda händerna fria så att föraren lätt kan manövrera fordonet. De bilen högtalartelefon modeller med total handsfree rekommenderas särskilt för detta ändamål.

Det finns några experter som donâ € t tror bil högtalartelefon modeller är särskilt säkra. Vissa studier har visat att mobiltelefon användning är farligt eftersom konversationen distraherar människor, inte för att händerna används. Om så är fallet, då bilen högtalartelefon wouldnâ € t vara något säkrare än vanliga mobiltelefoner. Vissa människor ens tänka theyâ € re värre eftersom de kan uppmuntra människor att använda mobiltelefoner oftare i sina fordon. Båda sidor tvist allmänhet frågan, och mer forskning kommer sannolikt att behövas för att slutgiltigt bevisa vilken uppfattning är rätt.

Högtalartelefonen är också populär för användning utanför fordonen. Många företag använder högtalartelefon för konferenser med flera medarbetare samtidigt. Denna typ av funktionalitet är också en stor del av videokonferensteknik. Förmågan att hålla möten med många människor över hela världen interagerar samtidigt har generellt haft en revolutionerande inverkan på näringslivet. Bil högtalartelefon är också ibland populärt i detta sammanhang, eftersom de tillåter flera medarbetare som reser tillsammans för att interagera med dem på kontoret samtidigt.

  • Bil högtalartelefon anses betydligt mer säkert under körning än hålla en mobiltelefon.