Vad är ett spöke Ball Python?

May 2

Ett spöke boll Python, även känd som hypo eller hypomelanistic, är en boll Python med en färg morf som minskar den svarta pigmentering av orm. Morphs hänvisa till distinkta genetiska variationer inom en art i termer av typen och / eller färg. Kungspyton, även känd som kungliga pyton, växa till cirka 4 fot (1,2 meter), och kan leva i flera decennier. De är ofta hålls som husdjur eftersom de är fogliga ormar som trivs hanteras, är relativt lätta att ta hand om, och finns i många attraktiva färger och mönster.

Människor som vill ett spöke kungspyton som husdjur ska köpa den från en seriös uppfödare för att skydda befolkningen i vilda kungliga pytonormar i sitt hemland Afrika och för att undvika problem i samband med att hålla vilda ormar. Vildfångad kungspyton motstå ofta äter den rekommenderade livsmedel, färdig dödade tinade frysta råttor, och ibland kommer inte äta alls för farliga tidsperioder. Fötts upp i fångenskap ormar som har fötts upp på denna mat är det bästa valet. Det är också oftast bara möjligt att hitta en viss morf, såsom hypomelanistic, i fångenskap uppfödda ormar.

Efterfrågan på ormar med intressanta och olika mönster och färger har lett utvecklingen av ett mycket stort antal kungspyton morfar genom selektiv avel. Dessa kallas designer morfar. Många andra morfar skapas med ghost boll python genetik i avelsprogram, såsom Spider Ghost, som har en distinkt spindel mönster med ghost färger. Vissa uppfödare har mycket komplexa avelsprogram och producera extremt unika letar ormar med långa morph namn som Orange Ghost Super Pastell.

Kännetecknande för en sann spöke kungspyton är att ormens skjul hud kommer alltid att vara tydlig. Ett spöke kungspyton kommer ständigt ut som det är i skjul, vilket ger ormen ett disigt utseende. De områden av ormens mönster som skulle vara svart i en normal eller vild orm är istället nyanser av brunt, grått och gult, och kan till och med vara lila eller grönaktig i nyans.

Alla sällskapsdjur ormar har specifika krav på bostäder, utfodring och vård för att hålla ormen friska och glada. Pet spöke ball python ägare bör se till att de köper en lämplig vivarium att hysa ormen, en som är speciellt framtagen för bostads ormar och är rymningssäker, eftersom kungspyton är skickliga på att fly. Terrariet måste också ha temperaturgradienten höger, rätt luftfuktighet och lämpliga möbler.

  • Ghost kungspytons är en del av den vilda kunglig Python familj, som har sitt ursprung i Afrika.