Exploring hyresgäster försäkring och Condo Försäkring

April 25

En gång, de flesta lägenhet hyresgäster och condo ägare aldrig övervägt att köpa husägare-typ försäkring för att skydda sina värdesaker. Men nu är hyresgäster försäkring eller condo försäkring på innehållet i din lägenhet eller radhus ett krav på att många hyresvärdar och condo föreningar driva.

Tänk på din försäkringsrisk

Du kanske tror, ​​"Jag är super försiktig med mina grejer och mitt sätt att leva, så behöver jag verkligen hyresgäster försäkring?" Tja, har du två typer av risker att tänka på: förlust och skuld. (Även riskerna är i allmänhet små, så generellt är de premier -. Kostnaden för försäkring som du betalar)

Så vad är dina risker?

  • Förlust: Förutom brand och översvämning skador, kraftiga vindar - som en tornado eller orkan - kan utlösa förödelse. Och om din lägenhet är rånat, kunde alla dina värdesaker försvinner. Eller, kanske du har ett brett utbud av elektronisk utrustning som behöver komma i kontakt med bara lite vatten för att bli värdelösa.

    Tror att eftersom du bor på 10: e våningen är du immun mot översvämningar? Om du har grannar med VVS bor ovanför dig, finns en risk för en översvämning alltid, speciellt om det finns en brand eftersom brandmännen kommer spraya hundratals liter vatten som kommer suga lägenheterna flera våningar under där elden var.
  • Ansvar: Om någon, speciellt någon som du inte känner väl, som en målare eller elektriker, skulle snubbla och falla eller skadas på annat sätt i din lägenhet eller condo, kan du bli stämd och förlora en hel del pengar. En annan kostsam ansvar kan komma om du har en hund, eftersom människor har framgångsrikt stämd för hundratusentals dollar efter att ha blivit biten.

Inventering dina värdesaker för försäkringar

Oavsett om du har försäkring ännu, göra en inventering av alla dina tillhörigheter. Medan du gör den här listan, ta bilder av allt som är värdefullt, inklusive elektronik som datorer och platt-TV, smycken, dyra porslin, glas och silver, familjeklenoder som har värde som antikviteter och samlarobjekt, eftersom dessa bilder kommer att vara användbara som bevis om du går vidare och få försäkring.

Vissa försäkringsbolag har en online digitalt plånbok där du kan lagra dessa bilder, ifall den dator där du hämtar dem blir skadad eller stulen.

På din inventarielista, innehålla en kolumn för vad kostnaden för att ersätta varje objekt skulle vara. För dina kläder, bara göra en grov uppskattning, om du inte är en fashionista med 25 par $ 400 skor. När du lägger upp allt, har du en idé om vad du kan förlora var där för att vara en brand eller översvämning i din lägenhet eller byggnad.

Kostnaden för lägenheten försäkring

Lägenhet försäkring är generellt låg kostnad, i intervallet $ 10 till $ 20 i månaden, om du inte verkligen har en hel del värdesaker eller bor i ett område med hög kriminalitet. Du kan också få en bra hastighet om du redan har försäkring, säger för din bil, och du bunt den politik med samma företag. Om du inte har en relation med ett försäkringsbolag, det finns webbplatser som gör att du kan jämföra kostnader från olika företag som hyresgäster försäkring.

När man överväger kostnaden för försäkringsersättningar, alltid tänka på hur mycket det skulle kosta dig om du skulle drabbas av förlust av egendom eller bli stämd utan att omfattas av försäkringen.