Vad är det som utmärker Punk T-shirts?

June 12

Egenskaperna hos punk t-tröjor kan variera ganska mycket, även om det finns vissa attribut som många sådana t-tröjor har gemensamt. Många skjortor visa namn och bilder som associeras med olika punk rockband. Dessa är ofta bärs av fläktar och tjänar till att främja bandet och identifiera smak av bäraren. Andra skjortor har bilder och ord inte nödvändigtvis förknippas med en viss punk grupp, men med punk estetiska i allmänhet, till exempel användning av skallar och rutiga mönster. Det finns också punk t-skjortor gjort med hjälp t-tröjor som normalt inte förknippas med punkmusik eller livsstil, och förändra dem för att skapa en punk estetiska.

Punk t-tröjor är plagg vanligtvis bärs av fans av punk musik, speciellt de som lever en livsstil i linje med de teman som sådan musik. Några av de mest populära typer av t-shirts för fans av punk musik tröjor tillverkade av eller för särskilda band. Dessa skjortor är ofta slitna för att främja vissa punkband och att identifiera de smak och preferenser hos bäraren. Punk t-shirts för banden visar oftast namnet eller logotypen för ett band, och bilder eller text kan tyda vissa låttexter eller teman förknippade med det bandet.

Det finns också punk t-tröjor som syftar till att ha en allmän punk estetiska, utan direkt samband med en speciell musikgrupp. Sådana tröjor utnyttjar ofta bilder och ord som förknippas med punk musik och kultur. Bilder som skallar, användning av rutiga mönster och symboler för anarki, kärnavfall och biohazard varningar är alla populära bilder för sådana skjortor. Dessa punk t-tröjor kan också använda ikoniska punk bilder eller språk, såsom illustrationer av en person med en Mohawk frisyr eller citat från kända punklåtar.

Vissa punk t-tröjor kan också göras med hjälp av andra typer av skjortor, och modifiera dem för att skapa en punk estetiska. Många av de tidigaste plagg som bärs av de i punkmusikscenen skapades med hjälp av vanliga kläder som förändrades dyka trasig och frireligiösa. Dessa plagg var ofta slits, brända, klippa, pusslas ihop grovt använder stora stygn eller plåster, och nålas tillsammans med stora säkerhetsnålar. Punk t-tröjor kan göras på ett liknande sätt, med hjälp av t-shirts som skulle bäras av de i mainstreamkulturen, och förändra dessa plagg genom destruktiva medel och rå reparationer tänkt att visuellt skilja bäraren från den avsedda konsumenten av den ursprungliga t-shirt.

  • Vanliga skjortor kan ändras för att skapa en så kallad punkrock look.
  • T-shirts kan strimlas eller skäras för att skapa en vassare överklagande.