Vilka är de bästa tipsen för matlagning Roast Beef?

February 8

Att välja rätt nedskärning av nötkött är viktigt när du lagar mat rostbiff. Köttet kan vara antingen slät eller kryddat innan de tillagas. För att säkerställa en jämn matlagning, bör nötköttet utelämnas tills den når rumstemperatur. Det kan sedan tillagas i en het ugn tills en köttermometer indikerar en trygg inre temperatur. Låta steken sitta i flera minuter innan du skär upp det kan också bidra till att skapa mer anbud rostbiff.

Det första steget i tillagnings rostbiff är att välja rätt styckningsdel. Vanligtvis nedskärningar märkt som filén eller rib-eye nedskärningar kommer att resultera i den ömmaste rostbiff, men dessa nedskärningar av kött är också dyrare än andra nedskärningar. Sirloin stekar är ofta billigare, och de kan användas också.

Ett lager av fett är också ofta önskvärt vid matlagning rostbiff. Detta kommer att hjälpa baste köttet medan den kockar, vilket kommer att resultera i fuktig skålen. Fett kan också ge smak åt en nötkött grilla.

Nötkött inte nödvändigtvis behöver vara kryddat före tillagning, men många människor föredrar att säsongen rostbiff. En eller två enkla kryddor, som salt och peppar, kan strös på köttet, till exempel. En ört gnugga eller en ört pasta kan också smörjas in på köttet när matlagning rostbiff.

Efter några kryddor tillämpas bör köttet tillåtas nå rumstemperatur. Detta kommer att bidra till att hela steken kockar jämnt. För att åstadkomma detta, kan köttet lämnas i en täckt skål på en räknare för några timmar. Köttet kan förstöra, men om den lämnas ut för länge, så det är viktigt att periodiskt testa temperaturen av köttet.

Innan matlagning rostbiff, många individer sear också ytan av köttet. Detta bör göras i en mycket het panna med en liten mängd olja. Bryna kött korrekt kommer att skapa en skorpa på utsidan av det rostade och göra den mer smakrik. Tvärtemot vad många tror, ​​men brännande köttet faktiskt inte hålla juicer från att fly från köttet.

Så snart köttet har etsat, bör det sättas in i en varm ugn. Många kockar placera köttet i en långpanna. Om denna metod för matlagning rostbiff används bör ett rack eller grilla placeras på botten av pannan. Detta kommer att tillåta den varma luften att cirkulera runt köttet, vilket kommer att resultera i jämnare tillagning. Köttet kan även placeras direkt på en ugn rack med en kastrull nedan för att fånga juice, men denna metod är typiskt stökigare och möjligen farlig.

Bör kontrolleras inre temperatur steken med jämna, med hjälp av en stektermometer. För en sällsynt grillat bör temperaturen läsa 125 grader F (52 grader C) och en medellång sällsynta grillat bör ha en innertemperatur omkring 130-140 grader F (55-60 grader C). Medium stekar bör ha en inre temperatur av ca 145 till 150 grader F (63-66 grader C), medan stekar som är väl gjort kommer att ha en temperatur på runt 160 grader F (71 grader C).

Rostbiff bör tas bort från ugnen strax innan dess insidor har nått önskad temperatur. Att täcka köttet med folie och låta det sitta i ungefär 15 minuter innan carving brukar rekommenderas. Att göra detta kommer att göra det möjligt för juicer att bosätta tillbaka in steken, vilket resulterar i fuktig kött.

  • Styckningsdelar av nötkött med goda förhållanden av fett till kött göra det bästa rostbiff.
  • En köttermometer kan hjälpa dig att avgöra när rostbiff anses sällsynta, medium eller bra gjort.
  • Rostbiff kan antingen vara slät eller kryddat innan de tillagas.