Tio Misstag som mest Bond Investerare Make

December 19

Att investera i obligationer är enkelt. Investera bra i obligationer är svårt. Obligationer kan vara mer komplicerat än de visas. Det är lätt att bli bamboozled, lätt att göra dumma misstag. Men om du se upp för dessa tio göra och inte göra, du ska vara långt framme.

Att låta mäklaren att pressa dig

Bond mäklare gör generellt sina pengar när du köper och säljer obligationer. De gör sällan något medan obligationerna är helt enkelt sitta i ditt konto, samla intresse.

Det händer sällan att en obligation du såldes förra året är inte längre värt att hålla. Företag nedgraderades av de stora kreditvärderingsinstituten? Du har förmodligen redan förlorat allt vad pengar du kommer att förlora; sälja obligationen nu kommer att resultera i din låsning i denna förlust. Varför inte hålla obligationen till förfall, om det var din ursprungliga planen?

Räntorna har stigit eller sjunkit? Ja, så? Har de inte alltid? Bond B har en mer gynnsam skattestatus än Bond A? Tja, varför inte du berättade att när du köpte Bond A?

Du är nästan alltid kommer att vara bättre som en buy-and-hold-till förfall investerare än du rider obligationen merry-go-round. Om din mäklare samtal med anledningar att köpa eller sälja, ställa massor av frågor och se till att du får tydliga svar på varför det är till din fördel, inte hans, för att börja handla.

Att inte ta fördel av TRACE

Köpa och sälja obligationer är mer öppet än någonsin tidigare. Det innebär att massor av information är tillgänglig, om du vet var du ska leta. Tills för bara några år sedan kunde en obligation mäklare debitera dig någon form av uppmärkning hennes hjärta önskas, och du skulle ha någon aning om vad det uppmärkning var.

Nu, med ett system som heter TRACE (handels rapportering och efterlevnad Engine), kan du gå online och inom stunder reda på hur mycket din mäklare betalt för obligationerna hon nu erbjuder att sälja dig. Om du inte kan, kan du ta reda på hur mycket mycket liknande obligationer säljer för. Omvänt, om din mäklare säljer vissa obligationer för dig, kan du ta reda på hur mycket hon sålde dem för.

Att välja en obligationsfond baserad på kortsiktiga resultat

En obligation fondens prestandasiffror, särskilt kommer tillbaka för en period på mindre än, säg, tre år, kan ofta se väldigt imponerande, men det kan inte betyda knäböj. I de flesta fall, en fondens resultat, speciellt över en så kort tidsperiod, har mer att göra med den typ av räntefond är det än med någon ledande förmåga.

Om, till exempel, har högavkastande obligationer haft ett fantastiskt år, de flesta högavkastande obligationsfonder - även de usel sådana - kommer att se imponerande prestanda. Om utländska obligationer har haft ett fantastiskt år, kommer utländska obligationsfonder rally som en grupp. Om räntorna nyligen har tagit en djupdykning, kommer alla obligationsfonder troligen ser bra ut.

Det viktigaste är inte rå prestanda men prestandan i relation till andra liknande fonder och prestanda över mycket lång tid - fem, sex år och därefter.

Inte tittar noga nog på en obligation fondens kostnader

Obligationer historiskt inte har återvänt nog att motivera mycket hög förvaltningskostnadsförhållanden på obligationsfonder. Men som säkert har inte stoppat några obligations-fondförvaltare från dunka på höga avgifter. I det långa loppet, de billigaste obligationsfonder normalt gör bäst. Inte betala mycket för en räntefond. Du behöver inte. Den senaste tillkomsten av börshandlade fonder har fört fondavgifter ner dramatiskt.

Att gå igenom en mellanhand för att köpa statspapper

Genom den amerikanska regeringens egen hemsida, TreasuryDirect, kan du köpa några och alla typer av statsobligationer utan att betala någon uppmärkning eller avgifter som helst. Du behöver inte en mäklare. Webbplatsen är lätt att navigera, och allt (inklusive obligationen själva anläggningen) är elektronisk.

Räkna för mycket på högavkastande obligationer

Högavkastande (skräp) obligationer ser söt. Historiskt, de erbjuder högre avkastning än andra obligationer. Men avkastningen på högavkastande obligationer är fortfarande mycket mindre än avkastningen kan förvänta bestånd. Det kanske inte är värt den ökade risken för att få ett extra par procentenheter för att hålla högavkastande obligationer.

Den viktigaste rollen av obligationer i en portfölj är att ge ballast. Det är inte att säga att räntebetalningarna från obligationer är inte viktigt - de verkligen är. Men framför allt bör obligationer vara där för dig om dina andra investeringar, inbegripet aktier, har ett dåligt år eller några år.

Tyvärr tror skräpobligationer inte föreskriva att barlast. När ekonomin sours och lager sjunka, skräpobligationer sjunker vanligtvis rätt tillsammans med alla dina andra investeringar. Investment grade obligationer, såsom statsobligationer, byrå obligationer, de flesta munis och högkvalitativa företag, oftast hävda sig och kan även stiga i värde när det blir grov.

Att betala för mycket uppmärksamhet till avkastningskurvan

Ibland, korta obligationer, även penningmarknadsfonder, avkastning så mycket som mellanliggande eller långa obligationer. Under dessa tider, är avkastningskurvan sägs vara platt. Det lockar många människor att flytta sina pengar från långfristiga till kortfristiga obligationer. På ett sätt är det vettigt. Varför binda dina pengar upp och ta den större risk som kommer med långa obligationer, om du inte får kompensation för det?

Men på längre sikt obligationer fortfarande hör hemma i din portfölj, även när avkastningskurvan är flack - heck, även när avkastningskurvan blir inverterad (som betyder korta obligationer ger mer än långa obligationer), vilket sker på sällsynt tillfälle. Kom ihåg att det viktigaste jobbet av obligationer är att ge din portfölj några lyft när de flesta av dina innehav är slapp.

Om ekonomin träffar medar (Tips: en inverterad avkastningskurva kan vara ett tecken på annalkande lågkonjunktur) och lager plötsligt rasa, är chanserna goda att mycket pengar kommer att kanaliseras in i långsiktiga, högkvalitativa obligationer. Räntorna kommer att sjunka; långsiktiga, kommer investment grade obligationer sväva; och du önskar att du var där.

Att köpa obligationer som är för komplicerade

Obligationer med rörlig ränta, omvända konvertibler, katastrofobligationer, lånefinansierade och inversa obligationsbörshandlade noter. . . många obligationer och obligations biprodukter ute lovar mycket mer än enkel ränta. Men i slutändan, många (om inte de flesta) investerare som engagerar avveckla besviken. Eller ofärdig.

Håll det enkelt. Verkligen. Det finns inget sådant som en gratis lunch, och varje obligation eller obligation paket som lovar att betala dig mer än vanligt standardobligationer gör så av en anledning. Viss risk involverad att du kanske inte ser om du kisa riktigt hårt - eller tills den risken pummels ditt sparande.

Ignorerar inflation och skatter

Om du gör fem procent på dina obligationer, och du förlorar 3 procent till inflationen, du cirka 2 procent framme. . . för en kort stund. Men du kommer förmodligen att beskattas på 5 procent.

Inflation och beskattning kan äta på allvar i dina obligationsräntebetalningar. Det är inte en anledning att inte investera i obligationer. Men när man gör någon form av projektioner, räkna dina obligations avkastning men ignorerar inflation och skatter är som att besöka Nome på vintern och försöker ignorera snön.

Förlitar alltför tungt på obligationer i pension

En all-obligationsportfölj sällan eller aldrig är vettigt. Lagren har en större potential för långsiktig avkastning och en bättre chans att stanna före inflation än obligationer. De tenderar också att röra sig i olika cykler än obligationer, som ger utsökt diversifiering. De hjälper dämpa volatiliteten och jämna ut en portföljens avkastning på lång sikt, och därmed potentiellt öka långsiktig avkastning. Aktier och obligationer kompletterar varandra som spagetti och sås.