Hur väljer jag det bästa baby pulsmätare?

December 14

När du väljer en baby pulsmätare, det finns flera aspekter att beakta. Ett beslut är om att köpa eller hyra en bildskärm. Andra faktorer är frekvensen för monitorn och huruvida det kommer med ljuduppspelning. Dessutom är det oftast en bra idé att bara plocka en väl beprövad produkt för att garantera säkerheten för både kvinnan och fostret.

Beslut om att köpa eller hyra en baby pulsmätare kommer att bestämmas av några kriterier. Om mamman planerar på att ha fler barn i framtiden eller inte avser kostnader, sedan köpa monitorn är oftast det bästa valet. Å andra sidan, om modern är osäker på att ha framtida barn eller inte är intresserade av att göra en långsiktig investering, sedan hyra är ofta det bästa alternativet. Priserna kan variera, men mer avancerade modeller är ofta ganska dyra, så detta beslut bör göras noggrant.

Ett annat alternativ att tänka på när man väljer en baby pulsmätare är om mamman vill ha en produkt med ljuduppspelning eller inte. Många bildskärmar på marknaden har nu möjlighet att spela in barnets hjärtslag. Detta kan vara särskilt användbart om barnet har några hälsoproblem som oregelbunden hjärtrytm eller blåsljud. Det ger också möjlighet att låta en läkare lyssna på ljudet vid ett senare tillfälle, vilket kan hjälpa till att göra en korrekt diagnos. Även om det kan vara till hjälp i vissa situationer, är detta alternativ inte obligatoriskt och typiskt läggs till priset på produkten.

Frekvensen av en monitor är en annan faktor att ta hänsyn till när man tittar på olika produkter. De flesta högkvalitativa pulsmätare brukar komma i antingen 2 eller 3 gigahertz frekvenser. Bildskärmar med en frekvens på 3 gigahertz är oftast mer känsliga och kan upptäcka hjärtslag i början av graviditeten. Om en produkt har en högre frekvens, i intervallet 4 till 8 gigahertz, då är det oftast inte avsedd för att lyssna på en bebis hjärta.

En annan funktion som är väldigt viktigt när man väljer en baby pulsmätare är tillräcklig testning och godkännande från en statlig myndighet. För konsumenter i USA, en produkt som har godkänts av FDA kommer att ha noggrant testats för att uppfylla säkerhetsstandarder. Detta bör förhindra eventuella negativa bieffekter av användningen för både mamman och utveckla barnet. Välja en produkt som inte bär rätt byrå godkännande rekommenderas inte.

  • Heartbeat skärmar med ljuduppspelning kan vara till hjälp om barnet har ett blåsljud eller annan defekt.
  • Blåsljud är ganska vanligt hos nyfödda och barn.