Hur väljer jag rätt Curtain Storlek?

June 6

Det är enkelt att välja rätt gardin storlek; det bara kräver några snabba mätningar och en bestämning av hur du vill att dina nya gardiner för att titta. Du kommer att behöva överväga både längd och bredd när du väljer gardiner; första, mäta bredden av fönstret. Det bästa sättet att göra detta är att helt enkelt mäta en installerad gardinstång, eftersom det faktiskt blir bredden att gardinerna täcker. Mät sedan längden på fönstret, och bestämma om du vill gardinerna vila på tröskeln, under tröskeln, eller ens nära golvet.

När du väljer gardin storlek, mäta bredden på fönstret eller på gardinstång är enkelt; de flesta människor tycker att det är enklast att använda en aluminium måttband för både kortare eller längre sträckor. När du har ditt fönster mätning, kommer du vill dubbla det, och detta är bredden på gardin eller gardiner som du letar efter. För att använda ett enkelt exempel, om du har mätt bredden på ditt fönster för att vara 20 inches (50 cm), du kommer att vilja välja en gardin som är 40 inches (101 cm) bred; eller två 20-tums gardiner som, när den placeras tillsammans, skapa önskad mängd bredd. Detta behöver inte vara exakt, men det är en bra idé att åtminstone dubbla bredden på fönstret för att hitta gardin storlek. Om du väljer gardiner som är exakt samma storlek som fönstret, kommer de tenderar att se utsträckt och ointressant, och kommer inte att täcka sidorna av fönstret.

Längden på gardinen storleken är mer relaterade till personlig preferens. Mer formella rum kan har gardiner som når förbi fönsterbräda, nästan till golvet, medan en mer avslappnad rum kan funktionen gardiner som endast sträcker sig något förbi tröskeln. Typiskt bara när gardinerna kommer att sitta inne i fönsterkarmen, såsom café-stil gardiner i kök eller badrum, kommer de att vila en centimeter eller två ovanför fönsterbrädan. Annars kommer de att se ut för kort.

Tänk på när du väljer gardin storlek och välja en förpackning med gardiner att förpackningen ska specificera mätningarna för varje enskild gardin, inte paret tillsammans. Var noga med att mäta noga när du väljer gardiner, och hålla gardintyg i åtanke också. Till exempel, med rena gardiner kanske du vill välja dem med extra bredd för att få dem att verka mer omfattande, medan tyngre gardiner kanske inte behöver så mycket.

  • Att välja rätt gardin storlek kräver några snabba mätningar.
  • Gardin längd och bredd är viktiga, och gardiner kan dra tillbaka för att exponera sheers.