Vad är Tuna Belly?

April 9

Tonfisk mage är en matvara som ofta är noterat på sushimenyer som toro. Den har en rosa och vitt marbleized utseende och kan serveras råa eller lätt kokta. Toro kan serveras med ris och ofta haft med wasabi och soja. Jämfört med andra sushi poster, är det oftast bland de dyraste och anses vara en delikatess av många människor. Faktorer som påverkar njutningen av maten ingår den del av magen som serveras, temperaturen på den när den konsumeras, och dess fräschör.

Den huvudsakliga kulinariska användning av tonfisk mage är att göra sushi. Det anses allmänt vara en av de mer önskvärda sushi objekt. Tuna magen serveras ofta som nigiri, som är en del av maten som serveras över en kulle av vinegared ris. En del människor föredrar det som sashimi, vilket är en bit av maten utan ris.

I båda fallen kan den toro vara rå, eller det kan vara svedd. Om det är att ätas råa, är det i allmänhet rekommenderas att tillåtas nå rumstemperatur innan konsumtion. Om du gör det sägs att tillåta en individ att bättre njuta av både konsistens och smak. Toro har hög fetthalt; därav dess marbelization. Det är också en oljig mat med hög omega-3 innehållet.

Mycket av spänning om tonfisk mage är sannolikt dess kostnad. Det tenderar att bli dyrt beror delvis på det faktum att endast en begränsad mängd finns från varje fisk. Vidare är alla tonfisk mage inte anses vara lika. Den nedre delen är normalt kallas högsta tonfisk mage, och det anses vara det mest saftiga pga fetthalten som är högre än i resten av magen. Denna del av toro tenderar att bli ännu dyrare.

Tonfisk mage är ett livsmedel vars pris kan vara mycket volatila. Kostnaden kan vara beroende av ett antal faktorer, såsom lokaliseringen av var den är fångad och platsen för slutkonsumenten. En av de faktorer som tenderar att väga tyngst på priset, dock är antalet fiskar som erhållits på en viss dag. Toro är allmänt taget från den blå fin variation av tonfisk.

Friskhet anses nödvändig att åtnjuta denna mat. Det är ofta levereras över natten från säljaren till köparen, vilket ytterligare bidrar till kostnaden i många fall. Även mycket ansträngning och kostnader investeras i det, toro var inte alltid mycket uppskattad. I själva verket var det en gång en del av den fisk som ansågs mycket oönskad och blev lätt kastas.

  • Nigiri sushi sortiment, med tonfisk mage sushi i mitten.
  • Toro, en typ av fet tonfisk används i sushi, kommer från magen av blåfenad.