Vad är det amerikanska finansdepartementet?

January 13

Den amerikanska finansdepartementet är ett kabinett-nivå byrå som övervakar offentliga sektorns inkomster och arbetar för att upprätthålla den amerikanska ekonomin. Chefen för det amerikanska finansdepartementet är finansministern, en medlem av presidentens kabinett. En annan framstående medlem av Treasury personalen är kassör i USA. De av sekreterare och kassör visas i faksimil på amerikansk pappersvaluta, eventuella läsare som råkar ha några amerikanska dollar runt kan verifiera.

Alla regeringar måste statskassor för att trivas, så det borde inte komma som en överraskning att få veta att det amerikanska finansdepartementet är nästan lika gammal som själva USA. Skattkammaren bildades 1789, och det var till en början leddes av Alexander Hamilton, som hedras på 10 dollar bill tillsammans med finansdepartementet självt. Placeringen av kassör i USA är ännu äldre, dating till 1775.

En av de viktigaste rollerna för det amerikanska finansdepartementet är produktion av amerikanska mynt och sedlar. Under överinseende av kassör i USA, Bureau of Printing och Gravyr och USA Mint producerar valuta som krävs för att ersätta slitna och skadade valuta och för att möta Treasury behov. Den amerikanska finansdepartementet samlar också intäkter federala skatte, använder sin Internal Revenue Service divisionen, en byrå bekant för många amerikaner.

Förutom att trycka pengar och samla skatter, ger statskassan även politiska rekommendationer för amerikanska finansiella institutioner, och förvaltar landets offentliga skuld. Finansministeriet har också avdelningar som behandlar brottsbekämpande frågor, däribland ett kontor som fokuserar på att spåra medel som används för att finansiera terrorism, samt en brottsbekämpande gren som undersöker förfalskningar, finansiella bedrägerier, skatteflykt, smuggling och andra frågor av intresse för US Treasury.

Fram till 2003, Secret Service var en del av det amerikanska finansdepartementet, som var Bureau of Alcohol, Tobacco, och skjutvapen och USA Tullverket. Dessa byråer fördes till justitiedepartementet och Department of Homeland Security som en del av en större regerings omorganisation som var utformad för att göra USA: s regering mer effektiv och mer effektiva i kampen mot terrorism. Över 100.000 personer är anställda av det amerikanska finansdepartementet, från brottsbekämpande agenter som arbetar på fältet till beslutsfattare inom Treasury huvudkontor i Washington, DC.

  • Secret Service var en del av det amerikanska finansdepartementet fram till 2003.
  • Alexander Hamilton, som hedras på $ 10 räkningen, var den första chefen för det amerikanska finansdepartementet.
  • Den amerikanska finansdepartementet har till uppgift att utreda förfalskningsbrott.