Vilken lättnad är det för en kronisk, daglig huvudvärk?

March 30

Nästan alla människor kommer att ha en huvudvärk någon gång i sitt liv, men för vissa individer en huvudvärk är inte en enstaka händelse, utan en vardaglig problem. En kronisk daglig huvudvärk kan ha flera orsaker. Det finns många typer av huvudvärk, såsom migrän, sinus huvudvärk, spänningshuvudvärk och huvudet smärta orsakad av nacke eller käke problem.

Det första steget i att få befrielse från en kronisk daglig huvudvärk är diagnostik vilken typ av huvudvärk sker. Vissa typer av huvudvärk kommer att svara bättre på vissa behandlingar. En fullständig fysisk och sjukdomshistoria kan behövas. Ytterligare tester kan behövas, till exempel en sinusröntgen, tand tenta eller en datortomografi av huvudet.

När den typ av kronisk daglig huvudvärk har bestämts, kan en behandlingsplan tas fram. Behandlingen kan bestå av en kombination av mediciner, livsstilsförändringar, såsom kost och motion och avslappningsövningar. I vissa fall, behandla den underliggande orsaken av huvudvärk kan behövas. Till exempel kan kronisk daglig sinus huvudvärk orsakas av en sinus infektion och kräver antibiotika.

Mediciner är ofta en av de första behandlingarna för en kronisk daglig huvudvärk. Olika typer av läkemedel kan vara föreskriven beroende på typ av huvudvärk. Vissa betablockerare och anti-beslag läkemedel kan användas för att förhindra daglig migrän. Icke-steroida läkemedel kan förskrivas för att minska smärtan. Narkotiska smärtstillande kan vara en sista utväg, eftersom de kan vara beroendeframkallande.

För personer som lider av kronisk daglig stress huvudvärk, kan minska stressen tekniker hjälpa. Daglig meditation eller andningsövningar, tillsammans med motion, kan hjälpa till att frigöra stress och minska huvudvärk. En individ med en kronisk daglig huvudvärk orsakad av muskler spänningar i nacke och axlar kan dra nytta av vecko massage eller sjukgymnastik för att sträcka och stärka nackmusklerna.

Om smärtstillande medel och livsstilsförändringar inte stoppar huvudvärk, kan injektionerna användas för att behandla vissa människor. En klämd nerv i nacken kan också orsaka huvudvärk. Steroider eller lidokain kan injiceras i en av nerverna, såsom occipital nerv, att blockera smärtreceptorerna. Läkare kan också använda Botox, som injiceras i musklerna i nacken för att lindra huvudvärk, som orsakas av muskelspasmer i nacke.

Lära sätt att förebygga daglig kronisk huvudvärk brukar föreslås av läkare. Identifiera huvudvärk triggers genom att hålla en skriftlig logg över vad du åt, drack och gjorde före huvudvärk, kan hjälpa dig att räkna ut orsaken. När triggers hittas kan förändringar i livsstil bidrar till att minska frekvensen av huvudvärk.

 • Daglig meditation kan hjälpa till att frigöra stress och minska huvudvärk.
 • Livsstilsförändringar kan bidra till att minska frekvensen av huvudvärk.
 • För vissa människor, huvudvärk är ett dagligt problem.
 • Vissa huvudvärk orsakas av muskelspasmer i nacke.
 • I fall av kronisk migrän, kan en läkare ordinera en profylaktisk medicin som ska tas dagligen.
 • Botox kan hjälpa till med en daglig huvudvärk.
 • Dental tentor kan vara till hjälp för att fastställa orsaken till kronisk huvudvärk.
 • Vissa huvudvärk orsakas av tandinfektioner.
 • För att avgöra vad som orsakar kronisk huvudvärk, kan en datortomografi vara nödvändig.
 • Om daglig huvudvärk kvarstår bör patienten se hennes läkare för att utesluta eventuella underliggande hälsoproblem.
 • Kronisk huvudvärk kan vara ett tecken på att inte få tillräckligt med sömn.
 • Vissa huvudvärk, såsom Hortons huvudvärk, kan vara mycket smärtsamt och begränsa verksamheten i de drabbade.
 • En massage kan hjälpa till att lindra smärtan av en huvudvärk.